На редовното заседание на Общински съвет Стара Загора за септември

...
На редовното заседание на Общински съвет Стара Загора за септември
Коментари Харесай

Близо 120 предложения ще гласува Общинският съвет през септември

На постоянното съвещание на Общински съвет Стара Загора за септември са импортирани за разискване 116 оферти.

Първата точка, която ще прегледат старейшините в четвъртък, е почитане посмъртно с оценката „ Почетен жител на Стара Загора “ доцент Злати Златев.

Съветниците ще гласоподават и основаването на автобусен билет за комбинирано пътешестване, предоставящ неограничени пътувания в границите на 30 минути на територията на града, който да е на стойност 1.60 лв., както и пакети електронни билети за градската част. Предвидена е алтернатива с 10 броя билета на цена от 14.00 лв., с 30 – на цена 39.00 лв., както и 60 – на цена 72 лв.. Валидността им да е 6 месеца от датата на закупуване, написа още в предлагането.  

Местният парламент ще гласоподава още Промяна по бюджета на община Стара Загора, вътрешни обезщетени промени в разходната част на бюджета и актуализация на капиталовата стратегия за 2022 година. Ако предлагането срещне поддръжка, то ще бъдат включени съществени поправки на улици в селата Яворово, Казанка, Сулица, Остра могила, Калояновец и други, както и в града, дружно с  обезпечаването на благоустрояването на междублокови пространства. В предлагането на Общинска администрация са разказани и вътрешно обезщетени промени в разноските за вложения, свързани със завишаване на стойностите на някои от обектите поради фрапантно увеличените пазарни цени на строителните материали и разноските за труд.  От плануваните разноски за благоустрояване на дворни пространства на детски ясли до края на годината ще бъдат осъществени такива в ДЯ № 1, ДЯ № 8 „ Кокиче “ и ДЯ № 13 „ Росица “. За останалите са направени планове, а ремонтните действия ще бъдат включени в капиталовата стратегия за идната година.

Ще бъде разисквана и гласувана Информация за осъществяване на бюджета на Община Стара Загора и сметките за средства от Европейския съюз към 30. 06. 2022 година. В предлагането е записано, че общите доходи по бюджета на общината за първото шестмесечие на годината са достигнали сумата 136 692 198 лв., от които доходи с държавен темперамент 72 736 633 лв. и доходи с общински темперамент 63 955 565 лв.. Спрямо разяснения годишен проект 214 038 183 лв. общите доходи са изпълнени 63.86 на 100. Отчетените разноски за същия интервал възлизат на 84 866 577 лв., от които държавни разноски – 53 365 818 лв.,общински разноски – 30 344 380 лв. и дофинансиране на държавни разноски с общински доходи – 1 156 379 лв..

В дневния ред на съвещанието на Общински съвет влиза още избор на шеф на МЦ  „ Дерма Гард – Стара Загора “ ЕООД и взимане на решение за осъществяване на конкурс за избор на шеф на „ Автосервиз на здравни заведения “ ЕООД град Стара Загора.

Общинските съветници ще се произнесат и за именуване на улици в селата Богомилово и Змейово.

Редовното съвещание за месеца е планувано за 29 септември в зала „ П. Р. Славейков “ на Община Стара Загора, а началото му е в 9.00 часа.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР