На редовно заседание на Японската асоциация на автомобилните производители (JAMA), нейният председател

...
На редовно заседание на Японската
асоциация на автомобилните
производители (JAMA), нейният председател
Коментари Харесай

Президентът на Toyota подчерта огромните проблеми от прехода към елмобилите

На постоянно съвещание на Японската асоциация на автомобилните производители (JAMA), нейният ръководител и едновременно изпълняващ шеф на Toyota Motor- Акио Тойода, съобщи, че преходът към електрически транспортни средства ще струва скъпо на промишлеността. Според него, до 2030 година японската автомобилна индустрия ще понижи производството до към 8 милиона транспортни средства. В същото време до 5,5 милиона души ще загубят работата си в нея.

Подобно на доста други страни, японското правителство се ангажира с постигането на нулеви излъчвания на въглерод и се стреми да реализира тази цел до 2050 година За това се прави всичко належащо, включително преминаване към електрически превозни средства. Според Акио Тойода правителството не взема поради обстоятелството, че индустриалният бранш играе важна роля и в действителност е в основата на икономическото богатство на страната, а редуцирането ме ще докара до социални стресения.

Внезапният и безпричинно бърз преход към „ зелен “ превоз, налаган от политици, които са надалеч от стопанската система и социалното състояние на хората ще влоши положението. От своя страна топ мениджърът предлага по-универсален подход за понижаване на вредните емисии.

Според президента на Toyota всяка година японските компании създават към 10 милиона автомобила, половината от които се изпращат на непознати пазари. До 2030 г. японските автомобилни фабрики ще сглобяват 8 милиона транспортни средства годишно. Тази цифра ще включва хибриди. Ако държавното управление реши изцяло да забрани колите с ICE /ДВГ/, японската икономика ще бъде на ръба на колапса.

Тойода също продължава да упорства за присъствието на хибриди на пазара, което означава и опазване производството на двигателите с вътрешно горене. Той отбелязва, че те имат голям принос за постигане на въглеродна индиферентност, въпреки обстоятелството, че употребяват именно двигатели с вътрешно горене.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР