На редовно заседание на Комисията по граждански свободи, правосъдие и

...
На редовно заседание на Комисията по граждански свободи, правосъдие и
Коментари Харесай

В Европейския парламент аплодират Елена Йончева


На постоянно съвещание на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи в Европейския парламент бе изслушан Комисаря по вътрешни работи и миграция, Илва Йохенсон. Основно бяха обсъждани въпросите, свързани с Пакта за миграция и по какъв начин да се защитят външните граници на Водоснабдителна система.

Елена Йончева, евродепутат от Групата на Социалистите и Демократите в Европейския парламент, зададе въпрос, отнасящ се до страните, които се явяват външна граница на Европейски Съюз. Тези страни, сподели Йончева, привикват да бъдат под напън и в известна степен са оставени сами.

На това съвещание бе разисквано и убийството на малтийската журналистка Дафне Галиция. По този мотив Йончева сподели, че корупцията освен убива, само че и подрива устоите на демокрацията, като даде за образец България. Не би трябвало да има двойни стандарти измежду държавите-членки, където „ корупцията унищожава свободата на медиите и дори е мъчно да се направи професионално следствие за трафика на хора “, добави тя.

Неочаквано за сходно събитие в Екологичен потенциал, изявлението на Елена Йончева бе изпратено с овации от залата.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР