На редовно присъствено заседание общото събрание на Асоциацията по ВиК

...
На редовно присъствено заседание общото събрание на Асоциацията по ВиК
Коментари Харесай

Асоциацията по ВиК не съгласува бизнес плана на ВиК - Ловеч /> var googletag = googletag || {}; googletag.cmd = googletag.cmd || []; { var gads = document.createElement; gads.async = true; gads.type = `text/javascript`; var useSSL = `https:` == document

На постоянно присъствено съвещание общото заседание на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от " ВиК " АД - Ловеч, не съгласува обновения бизнес проект на сдружението за регулаторен интервал 2022-2026 година, оповестиха от присцентаръ на областата администрация. В него е заложено общата цена на предоставяните ВиК услуги - снабдяване, отклоняване и филтриране, да се усили от 3.152 лв/куб. м с Данък добавена стойност на 4.236 лв/куб. м с Данък добавена стойност за тази година, главно поради повишаването на електрическата енергия.

На съвещанието бе изтъкнато, че цената на водата не се дефинира нито от ВиК асоциацията, нито от регионалния шеф или от общините, решението е на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР).

Не бяха признати още докладите за активността на ВиК асоциацията за предходната година и за осъществяването на бюджета за 2021-а. Приет беше бюджетът за 2022 година с предлагането на регионалния шеф за нулеви вноски от страната и общините, налични са средства от икономии от предишни интервали, задоволителни за застраховане на активността.

Кметовете като представители на общините в общото заседание гласоподаваха съгласно дадения им мандат от общинските препоръки, а регионалният шеф Виктор Стойчев, който е и ръководител на Асоциацията, според решението на Министерството на районното развиване и благоустройството и пълномощното от Министерството на околната среда и водите.

Според настоящото систематизиране на гласовете в общото заседание на ВиК асоциацията страната в лицето на регионалния шеф има 35%, община Ловеч - 29,65%, община Тетевен - 12,7%, община Луковит - 10,81%, община Угърчин - 3,88%, община Ябланица - 3,72%, община Летница - 2,25%, и община Априлци - 1,99%. Община Троян не членува, защото има общинско ВиК сдружение.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР