На протест пред сградата на президентската администрация на Дондуков 2

...
На протест пред сградата на президентската администрация на Дондуков 2
Коментари Харесай

Протест на медици от "Пирогов" пред Президентството



На митинг пред постройката на президентската администрация на " Дондуков 2 " излязоха над 100 медици от „ Пирогов “ - този път с апел да не се вършат кадрови смени и да няма разтърсвания при всяка промяна на властта. Те още веднъж желаеха оставката на шефа на Здравната каса и обществено опрощение от служебния министър на опазването на здравето.

Освен медици, на митинга участваха и пациенти.

Протестиращите желаят работата им да продължи умерено, без всяка нова власт да провокира разтърсвания в болничното заведение.

" Трябва да се спре политизацията в опазването на здравето. Не би трябвало да има никакво значение по какъв начин се сменя политическото управление на страната. Здравеопазването би трябвало да продължи да работи без да има разтърсвания, без да има обвинявания, без да има такива инспекции, които след това да се вършат инспекции на инспекциите и да се оповестяват без да са минали през надлежните органи и да са прегледани ", съобщи началникът на отделението по Гастроентерология доктор Камен Данов.

Днес новото управление на Пирогов разгласи завършек на митингите пред болничното заведение.

Протести ще има, постоянно щом лекарите са недоволни, само че на площада. Това съобщи проф. Диян Енчев от клиниката по Травматология и разяснява готовността за промени, само че с присъединяване на опитни лекари.

" Очакваме промени. Очакваме хората, които ще вършат промените, да ни поканят и нас, с цел да чуят и нашето мнение, тъй като ние сме повече от 30 години на здравния фронт. И ние сме хората които вършим медицината ".

Обстановката в болничното заведение към този момент се възстановява, разяснява Енчев:

" Тя стартира да се успокоява, само че не дотам, защото има не дребна част от сътрудниците, които считат, че това, което беше реализирано като съглашение, не е задоволително ".

Лекарите желаят обществено опрощение от здравния министър Стойчо Кацаров.

Протестът приключи с хоро на площада пред Президентството и с подготвеност за последващи митинги.



Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР