На пристанище "Видин" днес на обяд акостира първият за сезона

...
На пристанище "Видин" днес на обяд акостира първият за сезона
Коментари Харесай

На пристанище Видин днес акостира първият за сезона круизен кораб

На пристанище "Видин " през днешния ден на обяд дебаркира първият за сезона круизен транспортен съд, плаващ по река Дунав, заяви дежурният на пристанището. С първокласния транспортен съд "Belvedere " дойдоха от Румъния 60 немски туристи, което е 50 % от потенциала на плавателния съд.

Той се агентира от компанията "Балкантурс " ООД и по традиция туристите посещават един от знаците на Видин - крепостта "Баба Вида " и забележителностите на крайдунавския град, Белоградчик и Белоградчишките скали, сподели за Българска телеграфна агенция дългогодишният екскурзовод Албена Даракчиева.

Круизен транспортен съд с заболели от COVID-19 пасажери дебаркира във Флорида

Слизането на българския бряг на туристите минава при строго съблюдаване на хигиеничните условията на Министерството на здравеопазването в изискванията на изключителната конюнктура поради COVID-19 и всички носят защитни маски, посочи Даракчиева. Туристите, след инспекция, се настаняват по 30 души в рейсове на компанията, още веднъж при съблюдаване на 50 % претовареност на местата в тях.

Туристическите пътувания с транспортен съд по Дунав през последните години се трансфораха в шлагер, като единствено за предходната година на Видинското пристанище акостираха 334 круизни кораба с близо 40 000 задгранични туристи, сочи публична информация на пристанище "Видин ". За актуалната година бяха декларирани, в интервала 20 март-20 ноември, във Видин да дебаркират над 400 кораба, само че пандемията от COVID-19 прекрати туристическите плавания по река Дунав.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР