На пресконференция във Виена вчера федералният канцлер на Австрия Себастиан

...
На пресконференция във Виена вчера федералният канцлер на Австрия Себастиан
Коментари Харесай

Курц отхвърли обвиненията, че е всявал страх за епидемията

На конференция във Виена през вчерашния ден федералният канцлер на Австрия Себастиан Курц и вицеканцлерът Вернер Коглер отхвърлиха обвиняванията на опозицията, която при започване на седмицата съобщи, че държавното управление умишлено е всявало боязън у популацията по време на коронакризата.

"Нашата тактика постоянно е била ясна - да действаме отговорно ", цитира информационната организация АПА изказване на Курц, който отбелязва, че не счита за вярно да замита заплахите под килима.

Поводът за обвиняванията на опозицията беше протокол от държавно съвещание от 12 март, в който се приказва за игра със страха. Днес Курц отхвърля изрично сходни изказвания: "Много специалисти обърнаха внимание на обстоятелството, че корона не е грип и ние оповестихме това обществено ".

Той съобщи, че политиката обществеността да бъде осведомена с заплахата, е вярна. "Резултатът е явен - през днешния ден Австрия е в доста по-добро състояние от доста други страни. "

И вицеканцлерът Вернер Коглер е окачествил държавните дейности като виновни. В началото болшинството от участниците в дебатите твърдяха, че коронавирусът е "нещо сходно на грипния вирус ". Но доста специалисти подчертаха, че въпреки всичко е друг. Разбира се ние илюстрирахме това с фрапантни образци, прибавя Коглер.

Канцлерът акцентира, че държавните ограничения са взети, откакто въпросът е бил разискван с доста математици и симулационни специалисти. Някои от тезите са били спорни, други са се оказали частично погрешни, трети са били доказани от последвалите събития.

Курц добави, че би трябвало да се оцени активността на държавното управление в целокупност и да се видят резултатите: "Преминахме през рецесията доста по-добре от други страни ", съобщи той, "и не се стигна до претоварване на интензивната медицина ". Но резултатите не трябва да успокояват, защото разхлабването на ограниченията, което през май ще стане на три стадия през две седмици, крие заплаха от увеличение броя на новозаразените, предизвести канцлерът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР