На пресконференция тази сутрин австрийското правителство обяви поредното разхлабване на

...
На пресконференция тази сутрин австрийското правителство обяви поредното разхлабване на
Коментари Харесай

Австрия разхлабва мерките срещу COVID-19 от 1 юли

На конференция тази заран австрийското държавно управление разгласи следващото разхлабване на ограниченията против COVID-19.

Както посочи федералният канцлер Себастиан Курц, това става допустимо заради понижения брой новозаразени и на всеобщата имунизация на австрийското население. Очаква се през юли пет милиона души да са получили първа доза от имунизацията.

Достъп до всички мероприятия на спортния и културния живот, както и до всевъзможни заведения и всеобщи частни мероприятия ще имат хората с негативен тест, с документ за прекаран COVID-19 и имунизираните.

От 1 юли отварят нощните заведения в страната, защото се отстранява вечерният час. Разрешени са сватбите и огромни тържества, отпада условието за отдалеченост от 1 метър в заведенията за хранене, както и наложителната регистрация. Първоначално клубовете и нощните заведения имат право да употребяват 75 % от потенциала, като ограничаването е в действие до 22 юли. Големите тържества над 100 индивида би трябвало да бъдат регистрирани авансово, а над 500 индивида - да се организират след приемане на надлежно позволение.

Многолюдните публични мероприятия са позволени без ограничавания в потенциала, позволени са и концерти и мероприятия с правостоящи. Премахва се задължението да се носи маска при спортни и културни мероприятия.

Премахва се тестването на деца до 12-годишна възраст, в търговията маската от вида ФФП2 се заменя с елементарна маска. Задължително остава носенето на маски от вида ФФП2 в лечебните заведения и заведенията за гледане на възрастни хора и хора с увреждания.

Правителството разгласи, че от 22 юли ще бъде оповестено ново разхлабване на ограниченията.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР