На предстоящите избори през лятото можем да очакваме много сериозни

...
На предстоящите избори през лятото можем да очакваме много сериозни
Коментари Харесай

Социолог: Събуждането на Жан Виденов може да разцепи БСП

На идните избори през лятото можем да чакаме доста съществени разбърквания на пластовете. Според него поддръжката за Българска социалистическа партия и ГЕРБ на идния избор през лятото ще падне и не е изключено Българска социалистическа партия този път да се разцепи съществено. Това предвижда пред БНР социологът доцент Алексей Пампоров.

„ Българска социалистическа партия не беше съпротива на ГЕРБ и не им пречеше в последния мандат, каквото и да се пробваха в предизборната акция да убедят хората. Неслучайно Българска социалистическа партия загуби повече, в сравнение с загуби ГЕРБ “, уточни Пампоров.

По думите му, около Татяна Дончева, Мая Манолова и Георги Първанов е имало отцепвания, които в годините са лишили на партията 5-6%, само че в този момент след Българска прогресивната линия и завръщането на Жан Виденов може да докара до по-сериозно разединение, счита социологът.

" Играта занапред ще бъде забавна с разпореждане на картите. Виждаме вляво забавно възкръсване и пробуждане на Жан Виденов, което беше сензацията на вчерашния ден. Виждаме в крайнодясно консервативно-патриотично прегрупиране. Със сигурност идващият парламент няма да е като този “, съобщи той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР