На предстоящите избори през лятото можем да очакваме много сериозни

...
На предстоящите избори през лятото можем да очакваме много сериозни
Коментари Харесай

Има риск БСП да се разцепи, подкрепата за ГЕРБ също ще падне

На идните избори през лятото можем да чакаме доста съществени разбърквания на пластовете. Това прогнозира социологът доцент Алексей Пампоров. Според него подкрепата за Българска социалистическа партия и ГЕРБ на идния избор през лятото ще падне и не е изключено Българска социалистическа партия този път да се разцепи съществено.

„ Българска социалистическа партия не беше съпротива на ГЕРБ и не им пречеше в последния мандат, каквото и да се пробваха в предизборната акция да убедят хората. Неслучайно Българска социалистическа партия загуби повече, в сравнение с загуби ГЕРБ “, уточни Пампоров пред БНР. 

Можем да чакаме доста съществени разбърквания на пластовете, счита Алексей Пампоров, който направи прилика с разчупването на двуполюсния модел в Германия по подобен метод.

" Няма да се изненадам, в случай че този път Българска социалистическа партия се разцепи доста ", сподели в разбора си той. По думите му, около Татяна Дончева, Мая Манолова и Георги Първанов е имало отцепвания, които в годините са лишили на партията 5-6%, само че в този момент след Българска прогресивната линия и  може да докара до по-сериозно разединение.

" Хората бяха доста наплашени и доста обезверени през последните години ", сподели Алексей Пампоров. 

„ Непрекъснато се повтаряха думите на Марк Твен – в случай че изборите променяха нещо, щяха да ги забранят. Изборите в този момент трансформираха доста. Донесоха на доста хора вяра, на други донесоха независимост “, акцентира социологът.

„ Аз никога не мисля, че освобождението на хора, че връщането на вярата е загуба. Играта занапред ще бъде забавна с разпореждане на карти. Виждаме вляво забавно възкръсване и пробуждане на Жан Виденов, което беше сензацията на вчерашния ден. Виждаме в крайнодясно консервативно-патриотично прегрупиране. Със сигурност идващият парламент няма да е като този “, разяснява той.

В обзора си за свършеното от актуалното Народно заседание доцент Пампоров посочи: 

„ Свърши се бързата работа по приемане на Изборния кодекс, с цел да се разшири достъпът на повече хора до гласоподаване и с това се изчерпа едната част от значителната работа на Народното събрание. Другата част също беше изпълнена – множеството партии обявиха, че ще стартира проверка на ГЕРБ и ще се промени това, което се случва с ГЕРБ и видяхте какво се случва с комисията (за инспекция на досегашното ръководство – бел. ред.) Оказва се, че от 10 години един предприемач се пробва да води каузи за рекет и за изнудвания и делата потъват и се трансферират в разнообразни инстанции. Нещата са били потулени – характерен образец за политически чадър. “

„ Преди се говореше за тези неща – говореше се за целуването на ръце в мафиотски жанр, до момента в който в този момент започнаха хората да излизат с имената си “, добави Пампоров.

„ Хората гласоподават, с цел да има власт, само че се видя, че власт не може да има. Едно от доста знаковите гласувания, обвързвано със дотациите, сподели по какъв начин всяко едно държавно управление може във всеки един миг да падне. Едно държавно управление на малцинството може с избор на съмнение да бъде свалено за няколко дни “, разяснява Алексей Пампоров. По думите му, в случай че е бил формиран кабинет в границите на настоящия парламент, сме рискували да влезем в „ още по-тежко задкулисие и непрекъснати сделки “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР