На пръв поглед за някой, който е свикнал със средиземноморската

...
На пръв поглед за някой, който е свикнал със средиземноморската
Коментари Харесай

Кой екзотичен плод е новата тенденция в кулинарията

На пръв взор за някой, който е привикнал със средиземноморската диета или даже с някакъв различен тип западна храна, панданът може да наподобява всичко друго с изключение на съставна част, която да добави към кулинарните си предписания. Причината е, че в действителност има доста чудноват тип.

 9 от най-странните тропически плодове
9 от най-странните тропически плодове

И най-вкусните

Панданът е растение от азиатски генезис, необятно използвано в кухнята на същия континент, заради питателните му свойства, оцветяваща мощ, мирис и ванилов усет. Освен това в някои култури се употребява като репелент за инсекти, защото ароматът му не е прелестен за някои гадинки и ги държи надалеч.

 Снимка 386608

Плодът нормално се продава под формата на паста, макар че в азиатските магазини е всекидневно да се откри също свеж и замразен. Панданът е най-популярният натурален и наличен оцветител и ароматизатор за тайландските десерти. Благодарение на него десертите получават прелестен зелен цвят и необикновен мирис.

 Снимка 386607

Това удивително растение, наподобяващо ананас, се трансформира в една от новите трендове в кулинарията, пишат от Hola. Известният английски готвач Найджъл Лоусан твърди, че е въпрос на време този другоземен плод, наименуван, пандан, за размени авокадото.

Плодът се усвоява елементарно и съдържа доста хранителни субстанции като фибри, нишесте, фолиева киселина, фосфор, желязо и калий. Богат източник е на витамин C и заради тази причина спомага за подсилване на имунната система. Листата на дървото пък имат сладостен усет и прелестен мирис.

 Снимка 386609

Могат да се употребяват като зарзават (макар че би трябвало да се внимава, тъй като имат доста влакънца) или под формата на фалшификация, която се употребява за супи, съществени ястия и даже чай.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР