На пръв поглед авиацията и часовникарството не си приличат особено.

...
На пръв поглед авиацията и часовникарството не си приличат особено.
Коментари Харесай

Richard Mille , Airbus и може би най-сложният часовник в света

На пръв взор авиацията и часовникарството не си наподобяват изключително. Но когато стане въпрос за точност в инженерството, двете промишлености несъмнено имат общи черти. Швейцарският производител на часовници Richard Mille и самолетната компания Airbus наподобява са си дали също сметка за това и са обединили сили в основаването на един от най-сложните часовници, които светът познава.
 Снимка 456557

Двете компании вземат решение да основат не просто елементарен, първокласен часовник, а подобен, който крие в себе си същински абсурд: тревога, която никой не може да чуе. И по този начин се ражда на бял свят часовникът RM 62-01 Tourbillon Vibrating Alarm ACJ. Впечатляващото тук е, че на екипа на Richard Mille му е лишило 5 години да създаде механичната осцилация на часовника, както и да се увери, че тя не пречи на правилната работа на останалите негови функционалности.
 Снимка 456559

Идеята да се направи часовник, който може да известява своя притежател за тъкмо време, само че това да остава неусетно за близките, на пръв взор е семпла, само че след това основала доста провокации за инженерите. Програмируемата тревога може да бъде усетена единствено от индивида, който носи часовника и е първата такава тревога, която е вградена в подобен вид часовников механизъм. Основното предизвикателство в тази ситуация било вибрацията да не нарушава работата на механизма, посредством който часовникът се навива при клатене.
 Снимка 456556

Резултатът е RM 63-10 - супер първокласен часовник, построен от 816 елементи, два механизма за навиване, 7 стрелки и корпус от стомана и исполин. Тежестта, която трепти и основава вибрацията за алармата пък е направена от чисто злато, а циферблатът е с формата на самолетен прозорец и е изработен от въглерод. Друга отпратка към авиацията е формата на короната на часовника, която прилича реактивен самолетен мотор.
 Снимка 456560

Създателите настояват, че RM 62-01 има енергиен ресурс от 70 часа, което значи, че можете да не го носите близо три денонощия и той няма да изостане. Описван като съвършеният часовник за пътешественици, RM 62-01 е благонадежден и устойчив, само че все пак грациозен, а с помощта на безкомпромисните материали, от които е основан, той е непостижим като качество на осъществяването.
 Снимка 456558

Разбира се, всичко това има своята цена. Само 30 такива часовника ще бъдат създадени от Richard Mille, като всеки един от тях ще коства подмокрящите очите 1 225 000 $.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР