На последната си лятна прескоференция като канцлер Ангела Меркел призова

...
На последната си лятна прескоференция като канцлер Ангела Меркел призова
Коментари Харесай

Меркел се обърна към хората: Всяка ваксина е една малка стъпка към пълна защита на всички ни!

На последната си лятна прескоференция като канцлер Ангела Меркел прикани немските жители да се имунизират против Covid-19 и предизвести, че се чака ново изостряне на пандемията.

" Колкото повече хора се имунизират, толкоз по-свободни ще бъдем “, съобщи Меркел пред публицистите в Берлин на обичайна си лятна конференция, която този път е и последната ѝ в този формат.

Канцлерът предизвести, че се чака утежняване на обстановката и уточни стремително увеличаващият се брой на новозаразени през последните дни. " И тези, които до момента се колебаеха, би трябвало да премислят позицията си ", съобщи Меркел.

" Всяка ваксина е една дребна стъпка към цялостна отбрана на всички ни ", уточни тя. Меркел помоли и всички, които са уверени в изгодата от имунизациите, да се опитат да убедят в това и хората към себе си.

В същото време Меркел похвали имунизационната акция в Германия. В съпоставяне с другите страни Германия поддържа високо движение на имунизиране, съобщи тя.

Меркел засегна и тематиката с наводненията. Тя помоли за общи старания на цялата страна, с цел да се помогне на засегнатите райони да възстановят вредите. " За отстраняването на всичко породено от наводненията ще ни е нужна устойчивост. Щетите са доста тежки ", предизвести тя.

Канцлерът призна, че Германия е направила пропуски във връзка с отбраната от климатични промени.

" За страдание международната цел да понижим стоплянето до 2 градуса по Целзий не бе реализирана в Германия в границите на моето ръководство ", призна тя. Меркел прикани да се ускорят ограниченията и изрази отчаяние от съпротивата против тях.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР