На последна инстанцияПредседателят на БСП Корнелия Нинова загуби дело за

...
На последна инстанцияПредседателят на БСП Корнелия Нинова загуби дело за
Коментари Харесай

Корнелия Нинова загуби дело срещу Десислава Атанасова

На последна инстанция
Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова загуби дело за засегнатост и клюка на последна инстанция против сегашната шефка на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Казусът е от 2017 година, а искът на Нинова е бил против Десислава Атанасова и против Политическа партия ГЕРБ и е претендирала за солидарното им наказание като є заплатят неимуществени вреди в размер на 30 000 лв. без лихвата. В определението на Върховния касационен съд от 23 ноември Нинова е санкционирана да заплати 2400 лв. на Десислава Атанасова, а на Политическа партия ГЕРБ - 1716 лева за разходи за адвокатско заплащане за касационното произвеждане.

В края на 2017 година Атанасова разяснява договорката с “Техноимпекс ”, а в телевизионни участия декларира: “Нинова доста постоянно злоупотребява и изказванията є не са другар на истината ”.

“Както ищцата, по този начин и ответницата, се занимават с политика и са обществено известни фигури. Те са политически съперници и в границите на нормалните политически конфликти е размяната на реплики, съдържащи отрицателни оценъчни съждения за политическия съперник ”, се споделя в определението на Върховен касационен съд.

Цитира се и правосъдна процедура, съгласно която “допустимата рецензия във връзка с обществените персони и в частност на политиците, е с по-широки граници; колкото по-известна е една персона, в това число политик, толкоз повече интервенция в частноправната си сфера се постанова да понася ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР