На посещение във Видин днес пристигна делегация от Белгия. Кметът

...
На посещение във Видин днес пристигна делегация от Белгия. Кметът
Коментари Харесай

Кметът на Видин посрещна инвеститори от Белгия

На посещаване във Видин през днешния ден дойде делегация от Белгия. Кметът Огнян Ценков се срещна господин Люк Хеспилс, притежател на компания „ Hebaco “ . Фирмата има за активност произвеждане на земекопно съоръжение. На срещата участва и заместител - кметът инж. Цветан Асенов. Като цел на срещата бе определяне на контакт с сътрудници за произвеждане на железни багерни кофи във Видин и даване на терен или подготвена индустриална база, която да бъде преоборудвана за ново произвеждане на бързосменници.
Кметът изрече убеденост, че ще спомага, с цел да даде ход на инвестицията, която цели индустриална и комерсиална активност.

На срещата кметът Видин осведоми притежателя на белгийската компания, че в града има Професионална техническа гимназия и филиал на Русенския увиверситет „ Ангел Кънчев “ с механически специалности, чиито фрагменти биха могли да се ангажират в бъдещото произвеждане. Той изрази поддръжка за по-нататъшно съдействие и сподели, че се надява с реализирането на капиталовото желание, да бъдат разкрити нови работни места.
По-късно денем бе проведена среща в залата на Общински съвет – Видин с представители на локални компании, произвеждащи железни произведения. На нея белгийската компания сподели какво съставлява производството на багерни кофи в предприятието „ Hebaco “. Очаква се, че след тази първа среща ще бъдат открити партньорски връзки с локалния бизнес, с цел да се осъществя капиталовото предложение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР