на получи специалната награда за устойчива архитектура и строителство на

...
на получи специалната награда за устойчива архитектура и строителство на
Коментари Харесай

Жилищен комплекс АЗИМУТ на Варненския инвеститор „Явор“ АД с отличие на конкурса „Къща на годината 2021“


на получи специфичната премия за устойчива архитектура и строителство на двадесет и шестото издание на обичайния конкурс " Къща на годината 2021 " на списание „ Идеален дом “.

Жилищен комплекс АЗИМУТ е дело на одобрения Варненски проектант Наталия Никова. Архитект Никова е един от най-бързо проспериращите млади Български архитекти. Тя има дълготраен опит при проектирането на редица обекти в София, Варна, Балчик, Добрич, Перник и Старосел. Автор е и на други три от плановете на „ Явор “ АД – кокетната жилищна постройка АХАТ, огромния жилищен комплекс ФЕМИЛИ ГАРДЪН и .



„ Къща на годината “ има към този момент четвъртвековна история и е най-оригиналният и влиятелен конкурс за архитектура, строителство и интериорен дизайн у нас. Тържеството за връчването на премиите събра елита на дизайнерите и архитектите в страната, основния проектант на Столична Община - Здравко Здравков, както и госпожа Йорданка Фандъкова – кмет на град София.



Жилищен комплекс АЗИМУТ впечатли журито с класическата средиземноморска визия на постройките, с деликатно подбрани архитектурни елементи и спиращата дъха морска гледка от кота терен. Освен с красивата си визия комплексът се отличава и с употребяваните новаторски технологии при строителството и материали от най-голям клас с висока енергийна успеваемост.

Фасадата на комплекс АЗИМУТ е решена с обшивка от натурален камък, метал и стъкло. Материалите, с които е изпълнена фасадата са с доста положителни екологични индикатори и висока резистентност във времето.

Мазилката, употребена в жилищата е вароциментова, водопопиваща с доста добра паропропускливост и антисептични свойства.

Покривният пакет на комплекс АЗИМУТ е нещо, което не се употребява в всеобщото строителство. Той включва бетонна плоча излята под надолнище, топлоизолационна пяна, предпазен бетон и еластична и устойчива във времето полиуретанова хидроизолация. Тя не съдържа пластификатори, хлориди и други, нездравословни за околната среда химически съединения.

Естествените материали участват както във фоайетата на партера, които са облицовани с камък, по този начин и по стълбищата, където каменните стъпала са съчетани с дизайнерски железни парапети. Оградата на комплекс АЗИМУТ е построена от каменно облицовани колони и декоративни железни пана.

Прочистването на басейна на комплекса се прави посредством солна електролиза – естествен и резистентен способ за стерилизация.

Използваните растителни типове за озеленяването на комплекс АЗИМУТ са средиземноморски, присъщи за бреговете на Италия и Гърция.

Повече информация за всички настоящи планове на „ Явор “ АД може да получите в офиса на компанията в град Варна на бул. Република 117 (Търговски център „ Явор “) ет.4, на телефони 0877 63 20 20; 0877 61 20 20, на ел. поща: [email protected] или в уеб страницата на компанията  .







*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР