На Петрова нива се чества годишнина от Илинденско-преображенското въстание, а

На Петрова нива се чества годишнина от Илинденско-преображенското въстание, а ...

На Петрова нива е неспокойно!.


На Петрова нива се чества годишнина от Илинденско-преображенското въстание, а Валери Симеонов крачи из местността и гледа строго, дава изявления, разтриса политическата действителност като малеби или желе.

На влизане в местността автомобилите минават през дезинфекционен пункт, за да не разпространяват свинска чума. 

Бачо Валери Симеонов тази година не обикаля с децибелометър увеселителните заведения по курортите, не дърпа кабели и шалтери, не се бори с шума, както правеше, когато беше вицепремиер и стимул за Ангелкова да се развива като държавник. Като казваме "стимул", имаме предвид и латинското значение на думата Stimulus = остен. 

Ангелкова впрочем се развива, и то здравата, да не кажем - мъжката! Отскоро тя е натоварена с допълнителни партийни отговорности - вече освен министър е областен координатор на ГЕРБ за София, поради което ходи и надъхва актива по места, снима се с гербериата и въобще изпълнява някои функции на бившия Цветан Цветанов. Но може ли някой да замени Цецерон, дори частично? Съмнителна работа! 

Ние обаче сега не се занимаваме със софийските гербериалности, ами обикаляме Петрова нива и преди това фестивала с носиите в Жеравна - с Бачо Валери и Цветан Цветанов. 

На Петрова нива Бачо Валери направи изявление, че нещата с ГЕРБ куцат, може да се стигне до радикални решения по отношение на коалиционните връзки. С чумата нещата са оплескани - а Валери откога, откога настоявал за мерки! С ДПС нещата са малко неприлични - защото го няма Цветан Цветанов! Докато Цветанов командваше структурите, в смесените райони имаше пробив и ГЕРБ бяха единствената политическа алтернатива на ДПС. Това са тези на Валери Симеонов, които преразказваме с наши думи. Колкото до смесените райони - вярно е, че Цветанов изгради партийни структури на места, където друга партия извън ДПС беше дори опасно да съществува. Това стана възможно заради специфичната заедност, която изповядва Цветан Цветанов - някои могат да го нарекат мирно съвместно съществуване, други ще рекат, че става въпрос за разумно сътрудничество в разпределянето на порциите. Тоест заявената "политическа алтернатива" в смесените райони под диктовката на Цветанов си беше скрито или явно сътрудничество. А днес по думите на Валери Симеонов ДПС отново е пълновластен господар в смесените райони и на местните избори това ще се види под формата на "интересни резултати". 

Една от причините е, че Цветан Цветанов вече не е Повелител на структурите в ГЕРБ, а редови член с ограничени медийни изяви. Припомняме, че това беше една от конфликтните точки при разрива между Борисов и Цветанов - Цецерон да сведе до минимум медийните си изяви. 

Но Цецерон в торба не седи и не може да не излъчва политически послания и тези! 

От Петрова нива Валери Симеонов сякаш дори намекна за някакво сътрудничество между него и Цветанов, с когото се видели на фестивала в Жеравна по ямурлуци, калпаци и пищови - и дълго разговаряли. 

Симеонов обаче не пожела да влиза в повече подробности и препрати репортерското тяло към самия Цветанов - той да си каже, ако има нещо наум. Бачо Валери също така даде заявка за нова патриотична коалиция (с Волен окончателно се парясаха) и може би нова формула на властта. 

Разбирай - Бачо Валери не е човек, дето може спокойно да наблюдава как друг печели от свинската чума, друг обикаля курортите и мачка по служба, друг разпределя порции и никой не го е еня за звуковата хигиена на прекрасните ни курорти, където на всичкото отгоре някой е измел туристите и няма джан-джун, няма оборот и дори проститутките се озъртат тревожно, чувствайки празнота и опустошение.

Драги управници, помислете как да задоволите амбициите на Бачо Валери, инак ще си имате неприятности! 

Източник: segabg.com