На Петрова нива се чества годишнина от Илинденско-преображенското въстание, а

...
На Петрова нива се чества годишнина от Илинденско-преображенското въстание, а
Коментари Харесай

На Петрова нива е неспокойно!

На Петрова равнища се празнува годишнина от Илинденско-преображенското въстание, а Валери Симеонов крачи из местността и гледа строго, дава изказвания, разтриса политическата реалност като малеби или желе.

На влизане в местността колите минават през антисептичен пункт, с цел да не популяризират свинска чума. 

Бачо Валери Симеонов тази година не обикаля с децибелометър увеселителните заведения по курортите, не дърпа кабели и шалтери, не се бори с шума, както правеше, когато беше вицепремиер и тласък за Ангелкова да се развива като общественик. Като споделяме " тласък ", имаме поради и латинското значение на думата Stimulus = остен. 

Ангелкова прочее се развива, и то хубавичко, да не кажем - мъжката! Отскоро тя е натоварена с спомагателни партийни отговорности - към този момент с изключение на министър е регионален координатор на ГЕРБ за София, заради което върви и надъхва актива по места, снима се с гербериата и изобщо извършва някои функционалности на някогашния Цветан Цветанов. Но може ли някой да размени Цецерон, даже отчасти? Съмнителна работа! 

Ние обаче в този момент не се занимаваме със софийските гербериалности, ами обикаляме Петрова равнища и преди този момент фестивала с носиите в Жеравна - с Бачо Валери и Цветан Цветанов. 

На Петрова равнища Бачо Валери направи изказване, че нещата с ГЕРБ куцат, може да се стигне до радикални решения във връзка с съдружните връзки. С чумата нещата са оплескани - а Валери от кой момент, от кой момент упорствал за ограничения! С Движение за права и свободи нещата са малко неприлични - тъй като го няма Цветан Цветанов! Докато Цветанов командваше структурите, в смесените региони имаше пробив и ГЕРБ бяха единствената политическа опция на Движение за права и свободи. Това са тези на Валери Симеонов, които преразказваме с наши думи. Колкото до смесените региони - правилно е, че Цветанов построи партийни структури тук-там, където друга партия отвън Движение за права и свободи беше даже рисково да съществува. Това стана допустимо поради характерната заедност, която изповядва Цветан Цветанов - някои могат да го нарекат спокойно взаимно битие, други ще рекат, че става въпрос за рационално съдействие в разпределянето на порциите. Тоест декларираната " политическа опция " в смесените региони под диктовката на Цветанов си беше прикрито или очевидно съдействие. А през днешния ден по думите на Валери Симеонов Движение за права и свободи още веднъж е всемогъщ стопанин в смесените региони и на локалните избори това ще се види под формата на " забавни резултати ". 

Една от аргументите е, че Цветан Цветанов към този момент не е Повелител на структурите в ГЕРБ, а редови член с лимитирани медийни изяви. Припомняме, че това беше една от конфликтните точки при разрива сред Борисов и Цветанов - Цецерон да сведе до най-малко медийните си изяви. 

Но Цецерон в торба не седи и не може да не излъчва политически послания и тези! 

От Петрова равнища Валери Симеонов като че ли даже загатна за някакво съдействие сред него и Цветанов, с който се видели на фестивала в Жеравна по ямурлуци, калпаци и пищови - и дълго разговаряли. 

Симеонов обаче не пожела да влиза допълнително детайлности и препрати репортерското тяло към самия Цветанов - той да си каже, в случай че има нещо мислено. Бачо Валери също по този начин даде поръчка за нова патриотична коалиция (с Волен дефинитивно се парясаха) и може би нова формула на властта. 

Разбирай - Бачо Валери не е човек, дето може умерено да следи по какъв начин различен печели от свинската чума, различен обикаля курортите и мачка по работа, различен разпределя порции и никой не го е еня за звуковата хигиена на прелестните ни курорти, където на всичкото от горната страна някой е измел туристите и няма джан-джун, няма оборот и даже проститутките се озъртат обезпокоително, чувствайки празнина и опустошаване.

Драги управници, помислете по какъв начин да задоволите упоритостите на Бачо Валери, инак ще си имате неприятности! 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР