На пазара на жилищни имоти в България няма балон. Това

...
На пазара на жилищни имоти в България няма балон. Това
Коментари Харесай

Брокери си признаха има ли балон на имотния пазар у нас

На пазара на жилищни парцели в България няма балон. Това изрично съобщи Снежана Стойчева, управител на Imoti.net, в предаването " Клуб Investor " по Bloomberg TV Bulgaria.

„ Действително имаше доста огромен растеж на строителството у нас през тази година “, означи Стойчева и изрази упования през 2019 година този растеж даже да е по-сериозен от сегашния. Като причина за това тя уточни фактът, че единствено по към половината от издадените през 2018 година разрешителни градежът към този момент е почнал.

„ Трябва да се посочи, че към този момент в продължение на 4 години България е в стопански напредък. Все още обаче не сме достигнали минимума на безработица, към момента не са усвоени и огромните средства от Европейския съюз. Всичко това обрисува продължаващ растеж и при строителството, и на пазара на бизнес парцели “, уточни тя.

Стойчева съобщи още, че 2018 година е първата след предкризисната 2008, в която има растеж на цените във всички обитаеми места у нас и на всички типове парцели. „ Вероятно идната година няма да се окаже по-лоша от актуалната “, изрази мнение тя.

Профилът на купувача Стойчева очерта като главно младеж, осведомен, който не купува непременно.

Според нея отпущането на заем, който на 100% покрива цената на обещано жилище, е прекомерно рисково.

Купуването на парцел „ на зелено “ тя дефинира като добър вид, защото по този начин парцелът сигурно има по-ниска цена. „ Проблемът в този случай главно е, че потребителите постоянно не познават добре вложителя и строителя на плана, на който залагат “, приключи Снежана Стойчева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР