На пазара има изобилие от бизнес литература, книга личностно развитие,

...
На пазара има изобилие от бизнес литература, книга личностно развитие,
Коментари Харесай

Топ 10 на най-успешните книги на всички времена

На пазара има обилие от бизнес литература, книга личностно развиване, ентусиазъм. Буквално отвред ни заливат с всевъзможни литературни оферти, които дават обещание да отключат нашия капацитет за пускане на бизнес, с цел да станете водач и така нататък

Но има някои безконечни класики, с които надали ще сгрешите. Newtraderu прави ранглиста за топ 10 на най- " сполучливите " книги на всички времена.
" Мисли и забогатявай " от Наполеон Хил " Как да печелим другари и да влияем на другите " от Дейл Карнеги " 7-те навика на високоефективните хора " от Стивън Кови " Силата на сегашното " от Екхарт Толе " Богат баща, безпаричен баща " от Робърт Кийосаки " Четирите съглашения " от Дон Мигел Руис " Изключителните: Историята на триумфа " от Малкълм Гладуел " Единственото нещо " от Гари Келър и Джей Папасан " Атомни привички " от Джеймс Клиър " Силата на пристрастеността и постоянството " от Анджела Дъкуърт
 
" Мисли и забогатявай "  
Публикуван за първи път през 1937 година, " Мисли и забогатявай " остава безконечна класика. Авторът прекарва повече от 20 години в интервюиране на сполучливи персони. Въз основа на тези изявленията Хил извежда 13 правилото, които водят до триумф. Тази книга се е продала в над 100 милиона копия по целия свят, вдъхновявайки генерации читатели да трансформират живота си посредством силата на позитивното мислене и слагането на цели.

2. " Как да спечелим другари и да повлияем на хората "

" Как да печелим другари и да влияем на хората " на Дейл Карнеги е оповестена през 1936 година Смята се за класическа книга за самопомощ. Тя предлага на практика препоръки за възстановяване на уменията ви за другарство, има препоръки за създаване на доверие и съгласие с другите и в последна сметка реализиране на триумф както в персоналния, по този начин и в професионалния живот. Има продадени над 30 милиона копия. Тази книга остава наложително четиво за всеки, който желае да усъвършенства информационните умения.

3. " 7-те навика на високоефективните хора " от Стивън Кови

В тази книга Стивън Кови обрисува навиците, които характеризират сполучливите хора. Книгата предизвиква читателите да възприемат тези привички, с цел да реализиран задачите си и да имат по-пълноценен живот. Публикуван за първи път през 1989 година, книгата в продаден в над 25 милиона копия по света.

4. " Силата на сегашното " от Екхарт Толе

Според създателят на четивото фокусирането върху сегашното може да докара до нараснало съзнание, работливост и триумф. Книгата има доста огромен триумф и е продадена в милиони копия по целия свят от публикуването си през 1997 година

5. " Богат баща Беден баща " от Робърт Кийосаки

Книгата изследва разликите сред финансовите привички и метод на мислене на богатите и бедните. Опитът на създателя учи читателите на това, какъв брой е значимо финансовото обучение, вложението в активи и развиването на предприемачески умения. От публикуването си през 1997 година " Богат баща, безпаричен баща " се е продал в милиони копия и продължава да въодушевява читателите да поемат надзор върху финансите си.

6. " Четирите съглашения " от Дон Мигел Руис

В " Четирите съглашения " Дон Мигел Руис показва кодекс на държание, учреден на античната толтекска мъдрост. Книгата обрисува четири правилото, съгласно които да живеете: подбирайте думите си, не приемайте нищо персонално, не правете догатки и постоянно правете всичко по силите си. Публикувана през 1997 година " Четирите съглашения " се трансформира в интернационален бестселър, с милиони продадени копия по целия свят.

7. " Изключителните: Историята на триумфа " от Малкълм Гладуел

В книгата Малкълм Гладуел наблюдава факторите, които способстват за високи равнища на триумф. Той поддържа връзка с невероятни персони като Бил Гейтс, Бийтълс и професионални спортисти, с цел да изследва ролята на опциите, времето, културата и практиката в техните достижения. Книгата оспорва общоприетата мъдрост за гения и интелигентността. В нея се споделя, че триумфът е по-сложен от това просто да си талантлив или да работиш интензивно. След публикуването си през 2008 година книгата се трансформира в бестселър, провокира доста полемики и въодушевява читателите да мисля за триумфа си по различен метод.

8. " Единственото нещо " от Гари Келър и Джей Папасан

Книгата предлага елементарен, само че добър метод за реализиране на триумф: фокусиране върху една задача. Авторите Гари Келър и Джей Папасан настояват, че можете да постигнете изключителни резултати, като се концентрирате върху най-важната си цел. В книга има препоръки за това по какъв начин да се справите с разсейването, да подобрите продуктивността и да развиете фокус върху това, което в действителност има значение. Публикуван през 2013 г.книгата се трансформира в бестселър и оказва помощ на читатели да рационализират живота си и да реализират фантазиите си.

9. " Атомни привички " от Джеймс Клиър

В книгата се дават препоръки за създаване на положителни привички, като се фокусираме върху дребните и постепенни промени, които с времето могат да доведат до усъвършенствания в персонален проект. Авторът дава образци от действителния живот, само че и научни проучвания, с цел да оформи управление за основаване на потребни привички. Публикувана през 2018-та, книгата се е продала в милиони копия.

10. " Силата на пристрастеността и постоянството " от Анджела Дъкуърт

Книгата изследва една идея за реализиране на триумф - комбиниране от пристрастеност и неизменност. Според психологът Анджела Дъкуърт геният у интелигентността не са задоволителни, с цел да ни подсигуряват, че ще реализираме задачите си. " Силата на пристрастеността и постоянството " въодушевява доста читатели да реализират триумфи и да се стремят към задачите си.[**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР