На първото за седмицата пленарно заседание парламентът ще обсъди наново

...
На първото за седмицата пленарно заседание парламентът ще обсъди наново
Коментари Харесай

Ветото на президента върху Закона за МВР влиза в пленарна зала


На първото за седмицата пленарно съвещание Народното събрание ще разиска отначало върнатите текстове от Закона за Министерство на вътрешните работи, върху които президентът Румен Радев наложи отчасти несъгласие, съобщи БГНЕС.

Държавният глава изпрати за наново разглеждане на депутатите някои текстове, които, съгласно него, дублират защитата, реализирана от Националната работа за защита (НСО). Според Радев концепцията Министерство на вътрешните работи също да охранява лица основава условия за неефективно и безрезултатно потребление на държавен запас, без гаранции за по-голяма сигурност.

Според ръководещите обаче защитата ще се реализира не по принцип, поради заеманата служба, а единствено при съществуване съответна опасност за съответния чиновник.

Президентското несъгласие към този момент бе отхвърлено от парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и публичен ред съвсем единомислещо. Окончателното решение следва да бъде взето през днешния ден в пленарна зала.

В рамките на съвещанието депутатите ще гласоподават на второ четене и измененията в Закона за устройство на територията, а в дневния им ред са залегнали и няколко отчета от органи за правосъдната власт за работата им през 2019 година

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР