На първото си заседание петият служебен кабинет на Румен Радев

...
На първото си заседание петият служебен кабинет на Румен Радев
Коментари Харесай

„Донев-2“ стартира подготовката за вота

На първото си съвещание петият длъжностен кабинет на Румен Радев – „ Донев-2 “ одобри решение за подготовката и произвеждането на изборите за Народно заседание на 2 април 2023 година

Кабинетът разпореди на заместител министър-председателя по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи координацията по осъществяването на дейностите по отношение на организационно-техническата подготовка на изборите, в това число дейностите по координиране с Централната изборна комисия на изискванията и реда за изработването, доставката и съхранението на изборните бумаги и материали, както и съхранението на техническите устройства за машинното гласоподаване.

Министърът на вътрешните работи следва да провежда осъществяването на дейностите от компетентността на Министерство на вътрешните работи по отношение на подготовката и произвеждането на изборите.

Министърът на финансите ще внесе в Министерския съвет план на цена, по която партиите, обединенията и инициативните комитети заплащат предизборните излъчвания по Българската национална телевизия и Българското национално радио и техните районни центрове.

Съгласно държавното решение министърът на районното развиване и благоустройството ще координира активността по правенето и публикуването на изборните описи, а министърът на външните работи следва да провежда подготовката и произвеждането на изборите отвън страната. Министърът на правораздаването провежда дейностите по подготовката и произвеждането на изборите в местата за отнемане от независимост. Министърът на електронното ръководство ще провежда активността по техническото обезпечаване на видеонаблюдението и видеозаснемането по член 57, алинея 1, т. 34 от Изборния кодекс.

Решението на Министерския съвет планува още заместител министър-председателят по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи, министърът на външните работи, министърът на районното развиване и благоустройството, министърът на опазването на здравето, министърът на електронното ръководство и министърът на правораздаването да осведомят министър-председателя за хода на подготовката на изборите до оповестяването на изборните резултати. Кабинетът също по този начин разпорежда на министъра на правораздаването да издава наказателните постановления по член 496, алинея 3, изречение второ от Изборния кодекс.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР