На първо място поставяме организацията на изборите в чужбина. В

...
На първо място поставяме организацията на изборите в чужбина. В
Коментари Харесай

Милков: Над 1000 души ще бъдат командировани за изборите в чужбина

На първо място слагаме организацията на изборите в чужбина. В тези избори ще бъдат ангажирани всички структури в Министерство на външните работи. Искаме всички български жители в чужбина да могат да упражнят правото си на глас. Нещата се усложняват непрекъснато. Ще би трябвало да бъдат командировани много повече хора от България, може би над 1000 души , поради измененията в Изборния кодекс. Това евентуално би оскъпило изборите.

Това сподели служебният министър на външните работи Николай Милков на конференция, на която показа своя екип и очерта главните външнополитически цели на България в границите на служебното държавно управление.

План-сметката за изборите е към 8 млн. лева за организация на изборите в чужбина, заяви още Милков и добави, че за предишните избори отделената сума беше към 6 млн. лева По-високата цена се дължи на разнообразни разноски, свързани с командировките, само че също и на нарастването на възнагражденията на чиновниците на СИК, както и на по-големия брой хора, които ще бъдат командировани за изборите в чужбина.

По отношение на екипа на служебния външен министър няма нищо ново, уточни Милков. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР