На първо четене сякаш нямаме кой знае какви изненади, за

...
На първо четене сякаш нямаме кой знае какви изненади, за
Коментари Харесай

Бивш депутат пред Дарик: Изненадата не е в първото място, а в битката за последните места

" На първо четене като че ли нямаме кой знае какви изненади, за разлика от предходните три парламентарни избори. Този път може да се каже, че социолозите не се изложиха. Сякаш, в случай че имаме някаква изненада, тя не е при първото място, а в борбата за последните места - дали Има Такъв Народ в последна сметка ще влезе в Народното събрание.

Това съобщи в предаването " Кой приказва? " по Дарик радио Иван Иванов,психилог, зам.-председател на 43-ото Народно заседание, някогашен депутат от квотата на Гражданския съвет на Реформаторския блок.

" Може да се каже, че това е углавен избор плюс доста негласуващи, което също може да се интерпретира като углавен избор, въпреки че това е по-скоро гибелен избор ", безапелационен е Иван Иванов.

Според него е извънредно време политиците да стартират да схващат този политически цикъл – имаме политическа борба, след което политически договаряния, след което ръководство. " Сякаш сега партиите са зациклили на това, което се назовава политическа борба, провалят се по време на договарянията, и в случай че се създадат обединения, то те са безпринципни, и от там нататък имаме проблеми с ръководството ", уточни Иванов.

" Продължаваме промяната " сякаш преднамерено напусна напълно евроатлантическата тематика и я даде на " Демократична България ", само че те пък не можаха да я употребяват рационално, за разлика от ГЕРБ. От друга страна се насочиха прекомерно доста към възрастните гласоподаватели с тези пенсии, което беше лайтмотив на цялата им акция, което като цяло пък не пасва доста с концепцията за смяна на България ", разяснява от своя страна икономистът и анализатор Евгени Кънев.

Целия диалог с Иван Иванов и Евгени Кънев чуйте във видеото.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР