На откриване на новия сезон бе и кметът на община

...
На откриване на новия сезон бе и кметът на община
Коментари Харесай

Старт на Рафтинг сезон 2023! Тръгнаха първите лодки по река Струма

<Любителите на рисковите спортове, на разнообразни възрасти, от рано тази заран се събраха край базата на Рафтинг БГ и река Струма с цел да слагат началото на формалното разкриване на Рафтинг сезон 2023 година. Организатори са Рафтинг БГ/Х-клуб, община Симитли и РК Дефилето. Началото на сезона бе обещано от Мария Павлова и Станимир Станимиров - Чачи, инструктори по рафтинг, каяк и алпинизъм, а измежду първите запалянковци, качили се на лодка, бе най-малката Ема, която очакваше с неспокойствие рисковото прекарване.

На разкриване на новия сезон бе и кметът на община Симитли Апостол Апостолов, дружно с неговата брачна половинка, както и ръководителят на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров, които посещават рафтинг центъра постоянно и не пропущат опцията всяка година да се насладят наемоция от спорта. Капацитетът на центъра край Симитли разрешава дневно да се вършат по пет спускания с до 360 индивида. За искащите да се допрян до рисковото преживяване, Рафтинг БГ/Х-клуб обезпечава цялостна екипировка и дипломиран инструктор.

Развитието на рисковите спортове е измежду главните цели на община Симитли. През последните 26 години са положени доста старания за одобряване на този тип рисков спорт. Самият рафтинг център край Симитли е основан преди повече от 14 години и към този момент се е трансформирал в желано място за рафтъри от цялата страна и чужбина.

Освен рафтинг, центърът предлага и други услуги, измежду които: - Пейнтбол; - Каньонинг; - Катерене; - Въжена градина. Рафтинг центърът се намира по път Е-79 София-Кулата, след Симитли. Има указателнa табелa за рафтинг център на първия мост. Отбивката е след 50 метра (след детелината за с. Полето ) в дясно за метан станцията, като се слиза под моста. За улеснение на посетителите има комфортен охранителен паркинг за коли.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР