На остров Тасос и в Пангео са регистрирани 6 случая

...
На остров Тасос и в Пангео са регистрирани 6 случая
Коментари Харесай

Коронавирус на Тасос и в Пангео, съмнения за българи сред заразените

На остров Тасос и в Пангео са регистрирани 6 случая на COVID-19 при туристи, за които се допуска, че са от България и Сърбия. Четирима от тях към този момент са настанени в карантинен хотел.
Положителните случаи са доказани от кметовете на двете общини, които обясниха, че четиримата туристи от Тасос са под карантина, а тези в Пангео са пристигнали за един ден и към този момент са напуснали Гърция, оповестява БГНЕС.

Местни медии настояват, че настанените в карантинен хотел са сръбски жители.

Според вестник „ Етнос” е имало още един позитивен на ковид екскурзиант на Тасос, само че той изискал да се върне вкъщи със фамилията си, вместо да бъде оставен под карантина, за което е получил позволение от способените органи.

Кметът на Пангео заяви, че двама безсимптомни туристи били тествани в събота на граничния пункт " Промахон ", като декларирали, че крайната им дестинация е Пангео, покрай Кавала. Тъй като са пристигнали единствено за един ден, до момента в който са станали известни резултатите от тестванията, двамата към този момент са се върнали в страната си. Предполага се, че става дума за българи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР