На онлайн церемония по обявяване на резултатите и победителите в

...
На онлайн церемония по обявяване на резултатите и победителите в
Коментари Харесай

Старата черница във Велики Преслав е с двойна победа в конкурса Дърво с корен 2020

На онлайн гала по оповестяване на резултатите и спечелилите в "Дърво с корен 2020 " през днешния ден станаха известни отличените участници в състезанието, търсещ връзката на хората с природата посредством историите, разказвани от значими и скъпи на сърцата ни дървета. Това оповестиха уредниците от фондация "ЕкоОбщност ".

За първи път в 11-годишната история на самодейността едно и също дърво - остарялата черница във Велики Преслав, печели и в двете категории, спечелилите в които се дефинират посредством обществен онлайн избор, означават от организацията.

В гласуването остарялата черница, за която се счита, че е на към 450 години, е събрала 481 гласа в главната категория на състезанието. Дървото е спечелило и първо място и в спомагателната категория "Вековните дървета приказват ".
Наградата за първенеца в състезанието ще бъде предоставена от "Асоциация на арбористите в България ". Нейни експерти ще извършат експертен оглед на дървото напролет и ще изготвят рекомендации за възможни ограничения за възстановяване на положението му.

С успеха си остарялата черница във Велики Преслав автоматизирано става финалист за състезанието "Европейско дърво на годината 2021 ". Тя ще показа страната ни в започващия на 1 февруари интернационален конкурс. Тази година в него ще се включат общо 14 страни, като гласуването ще е онлайн на www.treeoftheyear.org в интервала 1-28 февруари.

Днес, на онлайн гала, обявихме спечелилите и резултатите от гласуването в състезанието „ Дърво с корен 2020 “....
Публикувахте от в
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР