На оживените дебати в парламента между новозеландските депутати за цените

...
На оживените дебати в парламента между новозеландските депутати за цените
Коментари Харесай

Депутати дебатират с бебета на ръце в парламента на Нова Зеландия

На оживените диспути в Народното събрание сред новозеландските депутати за цените на горивата тази седмица ръководителят Тревър Малард прикани към ред, до момента в който хранеше с биберон бебето Тутанекай. Навършилият шест седмици наследник на депутата лейбърист Тамати Кофи и неговия брачен партньор е роден от сурогатна майка предишния месец. Бащата приспиваше бебето в заседателната зала през вчерашния ден, когато ръководителят предложи да го подържи.

" Има случаи, когато мога да бъда най-малко с нещо потребен ", сподели Малард пред Ройтерс и добави, че се е опитвал да оказва помощ в грижата за бебетата на парламентаристите, когато е допустимо, споделя Българска телеграфна агенция.

Новороденото се причислява към множеството други бебета в законодателния орган, откакто Малард облекчи разпоредбите през 2017 година, с цел да направи Народното събрание по-достъпен за деца.

Десетина депутати се снабдиха с деца при парламентарния бейби взрив, а министър председателят Джасинда Ардърн предходната година стана първата новозеландска министър-председателка, която взе отпуск по майчинство и втората определена лидерка в света, която роди в мандата си.

Дъщеря й Неве Те Ароха влезе във водещите вести през септември, когато бе доведена от Ардърн на сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

Но правозащитници в областта на трудовите права споделиха пред Ройтерс, че малко на брой новозеландки се радват на същите права, с цел да балансират сред грижата за фамилиите си и работата, и се надяват необятно отразяваните парламентарни бебета да доведат до по-голяма смяна на изискванията за работа.

Таня Те Уенуа, адвокатка с маорски генезис, която работи по дело на най-големия синдикат в нова Зеландия - Асоциацията на държавните чиновници, обвързвано с дискриминация против дамите служителки от коренното маорско население, сподели, че се е сблъсквала с неприязън на предходни работни места, тъй като е водила дребните си деца в службата.
" Възможността да имаш, възпитаваш и отглеждаш деца, е отличителна линия на маорската просвета. Да ти постановат възприятието, че си укоряван за това на работното място, основава у маорите чувството, че са новобранци ", сподели тя.

Уенуа изрази поддръжка за фамилната политика на ръководителя на Народното събрание.

Малард, който е деец в политиката и има три огромни деца и шестима внуци, се надява, че повече работодатели ще последват образеца му.

" Установих, че сходна политика способства за позитивната атмосфера на работното място ", сподели той и добави, че постоянно е виждал бебета в коридорите на властта и даже в басейна на Народното събрание, който е в затворено помещение.

Присъствието им води до покачване на духа - потвърждава го охотата, с която формалните куриери заменят нормалните си отговорности за доставка на документи с грижа да доведат дете в Народното събрание, сподели той. " Когато доведат бебе... всички се надпреварват кой да се грижи за него ", сподели Малард. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР