На официалния уебсайт на Google се появи съобщение, че от

...
На официалния уебсайт на Google се появи съобщение, че от
Коментари Харесай

Смартфони с остаряла операционна система Android вече няма да могат да използват услугите на Google

На формалния уеб страница на Гугъл се появи известие, че от края на септември ще бъде спяно потреблението на устройства с Android, работещи с остаряла операционна система Android 2.3.7 или по -ранна. Отсега нататък потребителите с тези Оценка за съвместимост няма да могат да задействат своите сметки на такива устройства. по-конкретно става дума за услуги на Гугъл, като Gmail, YouTube и Гугъл Maps.

За да запазите опцията да употребявате приложения и услуги на Гугъл на вашите по-стари телефони, просто би трябвало да актуализирате операционната система Android до версия на Android (3.0+). Днес, по груби оценки, в света има сред 6 и 9 милиона устройства с Android, работещи с остарялата Android 2.3.7 и по -ранни версии.

Смартфоните, които няма да поддържат услугите на Гугъл, включват модели като HTC Evo 4G, Samsung Galaxy S2 и Sony Xperia Go. Проблем обаче е, че няма да се дават публични актуализации за такива устройства.

Анализаторите означават, че общият брой на устройствата, изключени от услугите на Гугъл, ще бъде единствено 0,3% от общия брой смарт телефони в света. Гугъл заявява, че това деактивиране е за сигурността на потребителите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР