На официална церемония в Спортен комплекс Проф. д-р Недко Кючуков“

...
На официална церемония в Спортен комплекс Проф. д-р Недко Кючуков“
Коментари Харесай

БК „Спартак“ подари информационно електронно табло на Спортния комплекс при МУ-Плевен

На публична гала в Спортен комплекс „ Проф. доктор Недко Кючуков “ при Медицински университет – Плевен, мениджърът на Баскетболен клуб „ Спартак “ – Плевен Богдан Петков направи подаяние на висшето учебно заведение – осведомително електронно табло за спортни игри.



Официален посетител на събитието бешеГеорги Глушков - президентна Българската федерация по баскетбол. Дарението беше приетоот ректора на МУ-Плевен проф. доктор Добромир Димитров, от декана на Факултет „ Обществено здраве “ проф. доктор Милена Карчева, както и от преподавателите в Сектор „ Физическо образование и спорт “ и катедра " Физикална медицина, рехабилитация, ерготерапия и спорт " и от студентите от баскетболния тим на висшето учебно заведение.



Доцент Искра Илиева, началник на бранша по спорт, направи малко показване на многочислените спортни достижения на преподавателите и студентите на МУ-Плевен, които биха били невъзможни без поддръжката на Ръководството и направените вложения в модерната спортна база.

Ректорът проф. Добромир Димитров приветства гостите, преподавателите и студентите за многочислените спортни триумфи, които популяризират плевенската Алма Матер. Той им пожела спортният дух и достижения да вървят ръка за ръка с триумфите в образованието и науката. Проф. Димитров добави, че неслучайно персони с положителни спортни качества стават положителни здравни експерти и видни учени. Причината за това е, че спортът способства за положителното физическо и психическо здраве на положителния доктор и експерт.

Той пожела на студентите от баскетболния тим на МУ-Плевен да не не помнят това по пътя на своето образование и професионално развиване.



Проф. Карчева също приветства гостите и присъстващите преподаватели и студенти, като акцентира, че спортът сплотява и потвърждава, че единствено екипната игра води до победи и триумфи.

Ректорът проф. Димитров връчи благодарствена грамота на мениджъра на Баскетболен клуб „ Спартак “ – Плевен Богдан Петков за направеното подаяние на висшето учебно заведение, както и плакет за Успешно партньорство като поръчител за бъдещи взаимни спортни начинания.



Президентът на Българската федерация по баскетболГеорги Глушков изрази задовоство от равнището на спортната база на МУ-Плевен и на баскетболните тимове от студенти и преподаватели. Той поздрави града като люлка на велики състезатели, положителни тимове и отлични спортни победи, като подари на проф. Димитров 1 и 2 том Алманах на българския баскетбол.

В края на церемонията, президентът на Българската федерация по баскетбол и ректорът на МУ-Плевен бяха прелестно сюрпризирани от неповторима дърворезба от Трявна, изобразяваща слънце и слънчоглед, подарени в символ на благодарност от доцент Искра Илиева и преподаталите на Сектор „ Физическо образование и спорт “.

На финала на събитието, Георги Глушков даде старт на Демонстративен баскетболен мач сред преподаватели и студенти на МУ-Плевен.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР