На официална церемония тази вечер в София бяха запалени светлините

...
На официална церемония тази вечер в София бяха запалени светлините
Коментари Харесай

Москва подари 13-метрова елха на София

На публична гала довечера в София бяха запалени светлините на коледната елха, която Москва подари на българската столица. 13-метровото дърво се намира пред църквата „ Света Неделя ”. Светлините на елхата бяха запалени в наличието на посланика на Руската федерация в България Н. прочие Анатолий Макаров, дипломати, зам.-кмета по просвета в Стоичната община Тодор Чобанов, а съветският дядо Мраз и Снежанка раздадоха дарове на децата, присъстващи на площада, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ За мен е голямо наслаждение да участвам на тази приятна гала по предаването на този подарък на София от държавното управление на град Москва. Тази година ние се постарахме тази зимна хубавица да радва жителите и гостите на София. Надявам се, че елхата ще основава празнично и радостно въодушевление. Настоящата гала още веднъж потвърждава нашето дългогодишно партньорство освен на равнище държавни управления, само че и сред двете столици ”, сподели съветският посланик.

Той напомни, че взаимните празненства сред двете страни са почнали през октомври, когато в София се организираха дните на Москва. Подобни дни на културата на София са се провели и в Москва. Макаров направи и къса равносметка на постигнатото през изминаващата година.

„ 2018-а беше извънредно сполучливата година, обвързвана с отбелязването на 140 годишнинета от Руско-турската война, както и сполучливите резултати, които бяха реализирани на високо ниво по време на двете поредни срещи на президента Владимир Путин с премиера на България Бойко Борисов и президента Румен Радев. През изминаващата година бяха реализирани обилни резултати и в региона на междуфирмените връзки, културата, изкуството и редица други области на стопанската система ”, сподели в умозаключение Макаров.

Зам.-кметът по просвета в Столичната община Тодор Чобанов сподели, че за повторно Москва подарява елха на София. „ Това е един добър метод да покажем положителните връзки сред двата града ”, сподели Чобанов и добави, че общината има съглашения с над 50 града в целия свят за партньорство в региона на културата и туризма.

Според него София през тази година е по-празнична от предходната, само че това се дължи на обстоятелството, че и доста жители са се присъединили с декорация на постройките и домовете си./БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР