На официална церемония пред храм-паметника Свети Александър Невски премиерът Кирил

...
На официална церемония пред храм-паметника Свети Александър Невски премиерът Кирил
Коментари Харесай

Кирил Петков посрещна Димитър Ковачевски

На публична гала пред храм-паметника " Свети Александър Невски " министър председателят Кирил Петков посреща македонския си сътрудник Димитър Ковачевски . Под звуците на химна на Република България и на патриотични песни двамата министър председатели сервираха венци и цветя пред Паметника на Незнайния боец.

В рамките на визитата ще се организира взаимно съвещание на държавните управления на България и Северна Македония. На среща в Скопие предходната седмица Ковачевски и Петков се договориха за сформирането на 5 работни групи.

Утре държавните управления на България ще проведат взаимно съвещание . Такива съвещания се организираха постоянно в първите две години след подписването на Договора за добросъседство през 2017 година.
 Добросъседството с на практика измерения, даде обещание Кирил Петков в Скопие
Добросъседството с на практика измерения, даде обещание Кирил Петков в Скопие

На 25 януари взаимно съвещание на двете държавни управления

Формирането на работните групи, извършен при президента на 10 януари.

Двете държавни управления. Съпредседатели на първата група по стопанска система са вицепремиерът по стопанска система и промишленост Корнелия Нинова, министърът на финансите Асен Василев и министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер.

Във втората група за инфраструктура от българска страна са министърът на районното развиване Гроздан Караджов, транспортният министър Николай Събев и министърът на енергетиката Александър Николов.

Съпредседатели на третата работна за евроинтеграция и зелени политики са министърът на околната среда Борислав Сандов, вицепремиерът по дейно ръководство Калина Константинова и правосъдният министър Надежда Йорданова. В групата за просвета са включени министърът на образованието Николай Денков, на културата Атанас Атанасов, на туризма Христо Проданов и на спорта Радостин Василев.
 Кирил Петков чака дипломат на РСМ скоро у нас
Кирил Петков чака дипломат на РСМ скоро у нас

Премиерът се надява това да се случи до 60 дни

Петата работна група е историческата , само че тази област ще се покрива от Смесената мултидисциплинарна комисия , която към този момент има собствен проект за работа, а членовете ѝ ще би трябвало да осведомят двамата министър председатели какъв напредък е реализиран досега и по какво ще се работи отсега нататък.
 България не отстъпва пред РСМ, само че се надява на по-добри договаряния
България не отстъпва пред РСМ, само че се надява на по-добри договаряния

Следващите 6 месецa ще бъдат употребявани за учестени срещи на експертните групи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР