На общото събрание на ООН в Ню Йорк се появи

...
На общото събрание на ООН в Ню Йорк се появи
Коментари Харесай

Бягайки от журналист, Порошенко обърка стаята и срещна Лавров

На общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк се появи любопитна обстановка с президента на Украйна.

Докато Петро Порошенко изрично отхвърляше да отговоря на въпроси от съветски публицист от телевизия "Russia-1 ", забързвайки крачка, той инцидентно влезе в стаята, където се организираше среща на съветската делегация, ръководена от съветския външен министър Сергей Лавров.

"Никакви изявленията няма да давам на съветски публицисти, тъй като разпространявате подправени вести ", сподели Порошенко, бутайки микрофона на журналиста.

Украинският президент не пожела да разяснява новината за вероятното разполагане на мироопазващи сили на Организация на обединените нации в Украйна. Бягайки от журналиста, той се озова в стаята на съветската делегация.

Само след момент президентът напусна стаята и безмълвно се приближи до заседателната зала.

pic.twitter.com/rKEkzrLq1A
— Петро Порошенко (@poroshenko) 26 September 2018
Порошенко vs. проруските медии

На 20 септември бе обявено, че президентът на Украйна Петро Порошенко е изискал няколко месеца преди президентските избори в страната, да се одобри закон, създаващ статут "агент на въздействие ", под който да се записват проруските медии.

"Виждаме, че петата колона надига глава. Мрежа от съветски сътрудници продължава да е дейна в Украйна, тя поема някои медии под собствен надзор и основава организации, представяни като самостоятелни. Те са самостоятелни в Украйна, само че са под контрола на Кремъл и разпалват антиукраински, антиевропейски и антиамерикански настроения. Затова поддържам концепцията за законопроект за вписване на сътрудниците на въздействие на страната агресор ", съобщи украинският президент в годишната си тирада пред Народното събрание.

Названието припомня класификацията "чуждестранни сътрудници ", която се употребява в Русия от 2012 година за организации с финансиране от чужбина и водещи "политическа активност ".

Миналата година тази мярка обхвана и интернационалните медии в отговор на регистрирането на съветската телевизия Ар Ти в Съединени американски щати под това наименование.

Още преди изявлението на Порошенко концепцията за сходен закон в Украйна, която е препоръчана от една от ръководещите партии, бе разкритикувана от Украинския Хелзинкски съюз за правата на индивида, съгласно който по този начин се лимитират публичните свободи.

Украинският президент обаче настоя, че е значимо да се резервира "сигурността на информацията " с наближаването на плануваните за пролетта президентски избори, на които той ще се яви макар ниската си известност.

"Част от осведомителното ни поле е окупирано, както е окупирана част от територията ни ", съобщи Порошенко.

Порошенко vs. BBC

Два дни по-късно Порошенко заведе дело против английската медия Би би Си поради известие, че Киев е платил 400 000 доларa, с цел да му се провежда среща с Доналд Тръмп, която се е състояла през юни 2017 година

Парите били платени скрито на президентския юрист Майкъл Коен.

Би Би си се базира на "източници от Киев, покрай тези, които са замесени”.

В информацията се прецизира, че е подадена от „ почитан украински чиновник в разузнаването”, като до заплащането се е прибягнало, откакто украинското посолство във Вашингтон "можело да обезпечи на Порошенко единствено една фотография с Тръмп.

Случката в Ню Йорк бе дълго обсъждана и в съветското предаване "60 минути ":



Безпрецедентен ход на Украйна против Русия

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР