На общоевропейско ниво най-опасните стоки са детските играчки, автомобилите и

...
На общоевропейско ниво най-опасните стоки са детските играчки, автомобилите и
Коментари Харесай

България е една от най-активните държави в системата за бърз обмен на информация за опасни стоки


На общоевропейско равнище най-опасните артикули са детските играчки, колите и стоките за развъждането на децата. За България детските облекла са най-срещаният артикул с риск, следвани от артикули за развъждането на децата и електроуреди (спомагателни уреди за консумация на енергия). Това съобщи във връзка резултатите от последния дoĸлaд нa Eвpoпeйcĸaтa ĸoмиcия (ЕК), бaзиpaн нa peгиcтрaциитe в системата за бърз продан на информация за рискови артикули в Европейския съюз ( Европейски Съюз ) Димитър Маргаритов, ръководител на Комисията за отбрана на потребителите ( КЗП ), в предаването  " Бизнес старт "  по Блумбърг тв България .

" Системата покачва своята успеваемост, като от 2015 година до момента интензивностите на страни членки за разкриване на такива артикули са се увеличи с към 65% по думите на европейстия комисар за потребителска отбрана " добави ръководителят.

България е на 12-о място на нотифицирани рискови артикули и на 3-о място в Европа по реакции за противопоставяне, стана ясно още от диалога.

" Голяма част от рисковите артикули у нас са импорт, и затова  КЗП среща търговците и браншовите организации с условия за стандартите за група артикули, с цел да се противодейства на разпостранението на рискови артикули ", отбеляза Маргаритов.

Той коментира и тематиката за потребителското държание по време на рецесия.

" Потреблението понижа доста, хората ограничиха и разноските си ".

В началото на звънредната обстановка сигнали до КЗП е имало поради неналичието на маски и дезинфенктанти, в последно време по-често се подават жалби поради отпаднали почивки.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР