На обичайното есенно събитие снощи Apple представи три нови продукта:

...
На обичайното есенно събитие снощи Apple представи три нови продукта:
Коментари Харесай

В очакване на iPhone 12: Какво показа Apple снощи?

На нормалното есенно събитие нощес Apple показа три нови продукта: Apple Watch Series 6, който мери кислорода в кръвта на потребителите; Apple Watch SE с съвременен дизайн, огромен екран и по-ниска цена; 8-мо потомство и iPad Air - първото iOS устройство с A14, най-мощният мобилен процесор в историята.

Компанията показа и нова фитнес услуга, която към този момент не е налична в България, както и нов пакет, който сплотява съществуващите услуги на Apple на по-ниска цена.

От събитието предстоящо липсваха новите iPhone, които ще бъдат показани по-късно този месец или през идващия, защото пандемията забави тяхната разработка и произвеждане. Очакваме 4 нови модела с OLED екрани, по-бърз процесор и усъвършенствани камери.

Apple Watch

Apple Watch Series 6 е последното потомство на най-популярния интелигентен часовник в света. Новото устройство към този момент мери кислорода в кръвта на потребителите, употребявайки инфрачервена светлина. Ниско равнище на О2 оказва помощ на хората, диагностицирани с Covid-19, да мерят тежестта на болестта. Измерването се употребява и при хора, изкарали инфаркт, и такива със сърдечна непълнота, анемия, пневмония, астма и други. Apple Watch засича и несиметричен сърдечен темп и прави електрокардиограми.
 Снимка 496303
Като изключим това, Series 6 не е изключително важен ъпгрейд по отношение на миналогодишния модел. Той може да се похвали с 2,5 пъти по-ярък екран и по-бърз процесор. Цената му в Съединени американски щати е $399.

От събитието се удостовери и един слух: защото потребителите към този момент са натрупали прекалено много USB адаптери, с цел да понижи въглеродния отпечатък, Apple стопира да включва в кутията подобен. Очаква се това да се случи и с (поне някои) от iPhone 12.

Apple сподели и още един нов модел - Watch SE за $279. Разликите с по-скъпия модел са неналичието на премерване на кислорода в кръвта и електрокардиограмите. Той е и с едно потомство по-стар процесор.

И двата имат опция за 4G връзка, само че родните оператори към момента не поддръжат функционалността.

На пазара остава и Series 3 на цена от $199.

iPad

Apple сподели и два нови iPad.

Новият iPad Air има познатия от Pro моделите дизайн, само че не се отключва с FaceID, а с TouchID. Сензорът се намира в бутона за отключване и заключване на таблета. Той към този момент поддържа Pencil и Magic Keyboard.

Новото потомство iPad Air идва с А14 - най-новият процесор на компанията.

Обновлението на iPad Air ще сътвори комплициране измежду потребителите, защото новият модел има съвсем всички функционалности на iPad Pro - само че е с по-нов процесор и е с $200 по-евтин, като стартира от $599.

Обновен е и базовият модел iPad. Той получава нов процесор (А12), а цената остава $329.

Услугите

През последните години Apple създаде няколко нови услуги, а упованията са, че те ще носят все по-голям дял от приходите. Най-новата е Fitness+, която ще предлага видеоуроци и тренировки.

Apple анонсира и пакетна услуга, която включва Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade и iCloud, както и Apple News+ и Apple Fitness+. Вариантите са три, като последните две услуги към този момент не са налични в България.

Най-ниският проект е на цена от $15 на месец и включва 50GB iCloud и достъп до услугите за музика, видео и игри. Срещу $20 на месец може да споделите същия пакет услуги (но с 200GB iCloud) с още петима души. Най-високият проект е $30 и включва всички услуги и 2TB iCloud.

Цялото събитие:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР