На невиждано топло време се радват руснаците този сезон. Жителите

...
На невиждано топло време се радват руснаците този сезон. Жителите
Коментари Харесай

Топлото време събуди мечките в Русия

На невиждано топло време се радват руснаците този сезон. Жителите на централните и северозападните региони на обичайно студената страна безусловно не помниха какво е зима. На някои места температурата на въздуха доближава 10 градуса по Целзий, като тази отметка е присъща за април, а не за края на януари. Аномално топлото време предизвика и чисто пролетни феномени, като появяването на първите кокичета и събуждането на мечки от зимен сън, написа Булнюз.

Синоптиците са безапелационни, че тази наклонност ще се запази и през февруари. В Москва, да вземем за пример, от началото на студения сезон живакът в термометрите се движи сред 1 и 6 градуса със знак плюс, а сняг валя единствено няколко дни. В Санкт Петербург упоменатият индикатор в сряда доближи 7,6 градуса. Експерти сигнализират, че нетипичният за тези географски ширини климат въздейства отрицателно върху флората в района. В планините липсва снежна завивка, тревата е зелена, дърветата към този момент са напъпили. За объркалите зимата с пролет растения обаче това събитие е рисково, защото напролет може да не разцъфнат изцяло.

А в Центъра за помощ на дивите животни „ Велес “ в северната съветска столица се разсъни мечок, който излезе от бърлогата си, мислейки, че към този момент е време да приключи зимния си сън. Ветеринари предизвестяват, че в дивата природа събудилите се по-рано мечки могат да са рискови за хората, защото сега в горите има малко храна.   

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР