На необезпокояван „управленски алъш-вериш“ се радваха от години двамата шефове

...
На необезпокояван „управленски алъш-вериш“ се радваха от години двамата шефове
Коментари Харесай

„ВЕЛИКИТЕ“ КОМБИНАТОРИ МИХОВ И НИКОЛОВ ТОЧАТ АЕЦ КОЗЛОДУЙ? А ИДЕ ЛИ ВИДОВДЕН?

На несмущаван „ управнически вземане-даване “ се радваха от години двамата шефове на единствената атомна централа на България – Наско Михов и Александър Николов. Досега.

Турбуленциите в международната и нашата енергетика обаче, сложиха на фокус всички звена в бранша. И скрити или отричани схеми и проблеми излизат нескрито.

В неизбежните инспекции за корупция, спор на ползи, надеждно ръководство и национална сигурност, под лупа ще бъде комплициран и козлодуйският тандем.

Дали Михов и Николов безкористно са въртели финансовото кормило на централата, дали „ хранят “ подобаващите хора, дали отварят необятно „ прозорци “ за нерегламентирани облаги, дали си „ купуват “ протекция и тишина – времето и съответните органи ще кажат. Какво и какъв брой е изтекло, проспано от властта, или под нейния чадър?

Човек, може би, би махнал с ръка, в случай че всичко това не се случваше на мястото с максимален риск за живота на цяла България .

И С БОЙКО БЯХМЕ ДОБРЕ, И С КИРО, И НОВИТЕ ЩЕ ЗАБЛУДИМ – ВАЖНОТО Е ДА съдебномедицинска експертиза ШЕФОВЕ! С ВСИЧКИ ЕКСТРИ ОТ ТОВА!



Формулата за оцеляване на Михов и Николов не е кой знае каква уникалност. В света тя от дълго време е измислена от сенчестия разцвет – с парите напред, където би трябвало навеждане, където може напън и гнет. Това изяснява окопаването им на шефските постове, макар смущаващите елементи и стряскащи обстоятелства от професионалните и персоналните им биографии. Вижте тук:

Назначени и процъфтели при третото държавно управление на Борисов, снишили се при къси служебни кабинети, оживели в съдействие с Промяната, Наско Михов и Александър Николов си имат вяра, че са надхитрили системата. Дали?



ЯДРЕНИ ОСТАПБЕНДЕРОВЦИ – МИЛИОНИ ИЗТИЧАТ С ДОКУМЕНТИ МЕНТЕТА

В края на 2019 година Михов и Николов разпореждат да се извърши отчасти заплащане на стойност милиони евро по контракт с съветска компания. Към материалите по договорката липсва основен документ, наложителен, даващ правда на заплащанията. Това е по този начин нареченият протокол от Специализиран механически съвет (СТС). Липсва, тъй като подобен Съвет въобще не е провеждан, нито документ е подписван. Защо? Какво е трябвало да бъде прикрито от експертните членове на СТС? Какво е трябвало да заобиколи техните подписи и мнения? Каква е била изгодата за Михов и Николов? Кой и по какъв начин им се е отблагодарил, когато, зад тила на закона, договорката минава и милионите излизат от АЕЦ Козлодуй?

След аферата изпълнителният шеф и заместникът му се радват на цели двайсет месеца безметежност. До лятото на 2021 година, когато планувана инспекция грози да изкара нескрито „ дребното “ им криминале. И двамата се развихрят да скалъпят фалшификат. Не е било елементарно, нито безпроблемно, споделят шокирани очевидци, само че остапбендеровците са безапелационни: „ това не плаши душите наши “. Защото залогът е огромен – милиони в евро, за чието заплащане нямат позволение. И основават подправен документ (б.р.дали тук става дума за член 313 от Наказателния Кодекс нека да има кой да ревизира и да откри в тази правова държава) - сякаш Съвет се е провел и утвърждение за разхода е обещано на всички равнища. Изработката на ментето погазва още закони – първо: прави се без наложителната за централата заповед за осъществяване на СТС, и второ: подписва се от неприсъствали участници. Причината - част от специалистите, които е трябвало да бъдат членове на Съвета през 2019 година и да подпишат протокола за милионите, през 2021 към този момент работят на други длъжности. Затова Михов и Николов въвличат в шмекерията си няколко почтени чиновници със закани и те доброзорно се подписват като членове на фиктивно извършения Съвет и под подправения документ. И по този начин се изготвя подправената хартийка, която „ узаконява “ осъщественото заплащане (б.р.дали тук става дума за член 313 от Наказателния Кодекс нека да има кой да ревизира и да откри в тази правова държава).



На фотографията се виждат номера на подправения протокол и датата на фиктивния съвет – все от 2019 г, както и датата, на която е основан фалшификата – август 2021 година



ДА ЖИВЕЯТ ПЪРВИТЕ БРАТОВЧЕДИ!

В тази престъпна плетка има още любопитни елементи. Един от подизпълнителите на въпросния контракт за много милиони евро и със „ сладките “ 15 % присъединяване, е НЮТЕК ИНЖЕНЕРИНГ ООД. Този непретенциозен подизпълнител с личен състав, който се брои на пръстите на едната ръка, изненадващо приключва 2019 година, годината на гореописаната договорка, с голямата облага от няколко милиона лв.. „ Малка “ детайлност е, че съучастник в НЮТЕК ИНЖЕНЕРИНГ е доста непосредствен родственик на Александър Николов – първи братовчед. Същият, по случайност, е приближен участник и в други близки на Николов компании, все свързани директно или косвено с АЕЦ Козлодуй.

МОЖЕ ДА СА УДОБНИ ЗА НЯКОГО ОТ ОСОБЕНА ВАЖНОСТ, НО РИСКЪТ Е ЗА ВСИЧКИ НИ

От няколко месеца съществени инспекции търбушат АЕЦ Козлодуй. Че там стават неща, които не са за пред света и закона проличава освен от все по-скандалните документни разкрития. Личи и наложената, по мафиотски, омерта. Който от чиновниците проговори или освети рисковите им дейности и далавери, бива заплашван, унизен, изпъден, уволнен, смачкан. В сигнали до високи държавни институции, с които редакцията разполага, много хора признават, се поболяват не толкоз от рисковата си работа, колкото от риска за естественото си бъдеще.

И до момента в който вървят инспекциите за нарушаванията на Михов и Николов, съответни произшествия в централата в последните месеци, остро слагат въпроса за нуклеарната сигурност, оставена в техните ръце. Това са пожарът на 24 май в пети блок, на метри от нуклеарния реактор, както и спешното прекъсване на същия блок на 22 юни, и то след ремонт. Причините за тези произшествия са напълно поради „ управлението “ и нарежданията на Михов и Николов. Вижте тук:

От работещи в централата се дават обстоятелства и за други укрити от обществеността „ катастрофи “. При толкоз предупредителни аларми за очевидни гафове, даже законът да си затвори очите за другите им далавери, до каква степен състоятелни като управленци са Михов и Николов там, където е нуклеарната сигурност на цялата страна?

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР