На следващия ден Николов излязъл от дома си в Пазарджик,

...
На следващия ден Николов излязъл от дома си в Пазарджик,
Коментари Харесай

Последна Информация! Убийството Хвърли Цяла България В Ужас! Избито Е Семейство! Преди Малко Властите Съобщиха, Че

На идващия ден Николов излязъл от вкъщи си в Пазарджик, като носел въздушна пушка. Отишъл в градинката пред жилищен блок, като имал желанието да притегли вниманието, с цел да се " вдигнат хората на гражданска война ". С въздушната пушка стрелял по гаражна врата и по прозорците на един от жилищните блокове, само че никой не му обърнал внимание. Видял няколко дами, които вървели по улицата, и създал два изстрела, като ранил две от тях в краката. Непосредствено по-късно бил арестуван от полицията.

Иван Николов направил цялостни признания, само че като причина показал, че е умъртвил възрастното семейство " Просто по този начин ". Според здравната експертиза двамата съпрузи са умряли от породените голям брой прободно-порезни рани. По тялото на мъжа е имало 14 прободно-порезни рани в региона на гърдите, челото, корема, крайниците, а по тялото на дамата - 9 прободно-порезни рани в шията и гърба.

Пазарджишкият областен съд призна за отговорен и осъди двойния палач на 25 години затвор. Апелативните магистрати в Пловдив пък решиха, че наказването е малко и го усилиха с още пет години.

Иван Николов апелира присъдата си пред тричленен състав на Върховен касационен съд. Върховните съдии обаче одобряват жалбата му за понижаване на размера на присъдата за неоснователна.

Производството е протекло по реда на съкратеното правосъдно разследване, като подсъдимият е признал напълно обстоятелствата от обстоятелствената част на обвинителния акт. Неговата виновност за осъществяване на действието е открита по неоспорим метод и при установяване на дължимото наказване няма подценено събитие от значимите за дефиниране на наказателната му отговорност - степента на социална заплаха на действието и на дееца, пишат в решението си магистратите.

" Подсъдимият Николов е направил типично закононарушение от ненавист, като е умъртвил очевидно възрастни хора, с които не е имал никакви взаимоотношения и битов спор. Начинът на осъществяване на закононарушението показва изключителна степен на грубост и жестокост, които отхвърлят изцяло общественото другарство и общуване ".

Върховните съдии акцентират, че воден от своите открити стандарти (открито противообществени) и предпочитание за себеизтъкване, той е нарушил изконното човешко право на живот на двама души, които не са били в положение да се защитят заради своята възраст. " Деецът не е показал никакво състрадание, в противен случай, той е направил закононарушението безмилостно, с озлобление, което не познава лимит ", написа още в решението на Върховен касационен съд.

Натрупването на отегчаващи виновността условия, които са многочислени - голям брой квалифициращи действието детайли, обществена проява на расистките подбуди, демонстриране на желанието да убива, съчетано с неговата съдимост и неналичието на изправителен резултат от осъжданията му, вършат дееца с извънредно висока степен на социална заплаха.

Поради това правосъдният състав на Върховен касационен съд приема, че наложеното наказване е изцяло надлежно, защото е в положение да ограничи опциите на този обвиняем да унищожава обществото, каквито последствия неизбежно следват от неговото държание. Определеният оптимален период от 30 години " отнемане от независимост " ще сведе до най-малко опцията на дееца да вреди на обществото, по естествени и физиологични аргументи, а и доколкото той не се е проявявал като изправим деятел при досегашните си осъждания. По този метод ще се реализиран в най-пълна степен както специфичната, по този начин и генералната предварителна защита.

Решението на Върховен касационен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР