На научна среща в Академията на науките в Скопие президентът

...
На научна среща в Академията на науките в Скопие президентът
Коментари Харесай

Пендаровски: България и РСМ не преодоляха взаимните стереотипи една към друга

На научна среща в Академията на науките в Скопие президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски съобщи, че външната интегрираност е основна причина за оцеляването на дребните страни в световния свят.

Той отбелязва, че в тази посока има забележим прогрес с Преспанския контракт, без да се заплашват жизненоважните маркери за еднаквост на македонската нация, които са категорично посочени в текста на документа.

" Една от солидните основи на Преспанския контракт в действителност е единственият детайл, който беше допустим и за двете страни, непрестанно, от 1993 година до през днешния ден, без значение от това кой е на власт в Скопие и Атина, а това е, че терминът Македония ще се употребява на неизключителна основа. Договорът с България от 2017 година е образец за доближаване, реализиран без непозната помощ, акт, който не дискриминира нито една от страните, които и в посткомунизма, за жалост, не преодоляха взаимните стандарти една към друга. Не чакам негативни резултати даже във етапа на цялостното му използване, тъй като е известно, че в този смисъл няма място за маневри за нас: а точно, в случай че загубим нацията, не се нуждаем от европейска интеграция ", сподели Пендаровски, акцентирайки неотдавна признатата парламентарна декларация, която гласи, че удостоверява необятния политически консенсус по въпроса.

Във втората група провокации пред районен съд Македония Пендаровски уточни икономическото развиване и върховенството на закона, които съгласно него са главните аргументи за вълните на емиграция, които не стихват към този момент 30 години.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР