На „Националния ОББ тенис център в Борисовата градина започна съвместен

...
На „Националния ОББ тенис център в Борисовата градина започна съвместен
Коментари Харесай

В София започна лагер, част от проекта Тенисът и животът

На „ Националния ОББ тенис център " в Борисовата градина стартира взаимен лагер и подготвителен семинар за български и румънски състезатели (юноши и девойки) от 14 до 20-годишна възраст, част от взаимния план на Българска федерация по тенис и Румънската тенис федерация. Двете организации развиха плана за „ Мобилност на младежи " по стратегия „ Еразъм+ " за двустранен продан на положителни практики.

Проектът е ориентиран към младежи във възрастова група сред 14 и 20 години като главната цел е те да активизират своя капацитет в разпространение на спорта като инструмент за личностно развиване и следваща проактивност на локално равнище. Съвместната работа с представители на България и Румъния ще спомага за реализиране на резултати посредством персонален образец и поясняване на изгодите от здравословните привички.

Мисията на БФТ е развиването на спорта тенис, увеличение на практикуващите го, реализиране на високи спортни резултати, поддръжка на най-перспективните състезатели по тенис от другите възрастови групи, поддръжка на тенис клубовете и генериране на социална поддръжка за спорта.

БФТ има вяра в грижата за децата и подрастващите посредством спорта и неговото вярно упражняване, разпространява дейния метод на живот измежду всички като инструмент за предварителна защита на рискови държания и съразмерен метод на живот. Това е и главният фокус на плана – спортът, който да обезпечи среда, която да спомага за професионална и обществена реализация на младежите, да усъвършенства качеството на живот, връзката и изискванията за развиване.

От българска страна образованието водят националните треньори Тодор Енев и Даниел Ангелов.

Лагерът включва тренировки по тенис на корт, по физическа подготовка с кондиционния треньор Светослав Андонов, сесии по ментална подготовка с Николай Ганчев и антидопингово образование от Националния център по антидопинг.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР