На много места във Варна около контейнерите за отпадъци има

...
На много места във Варна около контейнерите за отпадъци има
Коментари Харесай

Микросметища се образуваха до празни контейнери във Варна

На доста места във Варна към контейнерите за боклуци има торби с отпадъци, въпреки че съдовете са съвсем празни. Причината - контейнерите се отварят с педал и това затруднява хората, изключително по-възрастните.

Новата модерна система за събиране и превозване на отпадъците бе въведена в града преди година. Сега обаче има контейнери, които са счупени и неподдържани.

Проблемът с поддържането на чистотата във Варна не е от през вчерашния ден. Често контейнерите за боклуци са претъпкани и към тях се образуват микросметища.

Явлението не подминава и по този начин наречените " елитни региони " като квартал " Бриз ".

Пред Българска национална телевизия Милена Недялкова от Община Варна разяснява, че битовите боклуци в по-голямата част на града се извозват два пъти дневно, а през лятото, когато има доста туристи, е планувано контейнерите да се изпразват три пъти дневно. По нейни думи непрестанно се прави контролна активност, следи се за чистотата и при установени нарушавания, некачествено осъществяване, се постановат наказания, планувани в контракта.

Сметопочистващата компания към този момент е глобена и санкциите дават резултат.

От Общината допълниха, че при сигнал за развалени контейнери за боклуци те се ремонтират незабавно за сметка на фирмата-изпълнител.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР