На Митнически пункт Лесово задържаха 322 580 къса (16 129

...
На Митнически пункт Лесово задържаха 322 580 къса (16 129
Коментари Харесай

Задържаха над 320 000 къса контрабандни цигари на Лесово

На Митнически пункт " Лесово " задържаха 322 580 къса (16 129 кутии) контрабандни цигари при инспекция на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

Камионът с непозната регистрация идва на Министерство на правосъдието " Лесово " на 25 септември, на трасе „ Входящи товарни коли “, ръководен от румънски жител. Според показаните документи товарният автомобил е превозвал пластмасови палети и амбалажна хартия от Турция за Румъния през България. В зоната за митнически надзор водачът е оповестил, че няма друго за обявление с изключение на посочения в документите товар, оповестяват от Агенция " Митници ".



При осъществената митническа инспекция на транспортното средство, в това число със профилирана рентгенова инсталация, инспекторите откриват зони с подозрителна компактност в товара. В региона на маркираните зони са открити в хода на контролните дейности 23 броя пратки съдържащи недекларирани общо 16 129 кутии цигари с разнообразни търговски марки – всички без български акцизен бандерол.

Контрабандните 322 580 къса цигари са конфискувани. Според първичната оценка от експерт цената на недекларираните тютюневи произведения е над 110 000 лв..

Задържан е водачът на товарния автомобил. По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор от Митница Бургас, което се организира под надзора на Окръжна прокуратура - Ямбол.   
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР