На места около и в котловините на Югозападна България отново

...
На места около и в котловините на Югозападна България отново
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 28 ноември

На места към и в котловините на Югозападна България още веднъж ще има ниска облачност или ще се образува мъгла, която ще се задържи до към обяд. Над останалите региони денем ще е най-вече слънчево, само че още преди обяд от север-северозапад ще стартира нарастване на високата облачност. Минималните температури ще са най-вече сред минус 5° и 0°. Това заяви за Агенция " Фокус " Евгения Егова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Следобед облачността ще стартира да се усилва и междинната и до вечерта над доста региони на страната ще е облачно, само че превалявания не се чакат. През деня в Дунавската низина и източните региони краткотрайно ще духа слаб до сдържан вятър от западсеверозапад. Максималните температури ще са най-вече сред 8° и 13°. Атмосферното налягане още ще се намали, само че ще остане малко по-високо от междинното за месеца. Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Около и след обяд ще стартира нарастване на високата облачност, а до вечерта ще се усили и междинната. Ще духа слаб до сдържан вятър от югозапад. Максимални температури на въздуха: 12°-14°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде 1 бал, по северното крайбрежие - 2 бала. Над планините ще доминира слънчево време, само че още преди обяд север-северозапад ще започнe нарастване на облачността, което до вечерта ще обхване множеството планински региони. Ще духа най-вече сдържан вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 10°, на 2000 метра - към 4°.
В неделя ще бъде облачно. Минималните температури ще са с 2-3 градуса по-високи, а дневните ще останат съвсем без смяна. На обособени места в южните и източните региони ще превали слаб дъжд. През нощта против понеделник и в понеделник с увеличаване напразно от северозапад, в източните региони от север-североизток ще нахлува леден въздух. Ще стартират превалявания от дъжд, които в Северна България и високите полета с понижението на температурите ще минават в сняг, ще се образува и тънка снежна завивка. Във вторник ще се задържи най-вече облачно, само че съвсем без превалявания. Вятърът ще отслабне и ще е с източна съставния елемент. Сутринта ще е студено, минималните температури ще са сред минус 5° и 0°, в североизточните региони до минус 7° - минус 8°, а оптималните ще са сред 1° и 6°.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР