На мен ми изглежда прекалено амбициозно, но ако изчисленията покажат,

...
На мен ми изглежда прекалено амбициозно, но ако изчисленията покажат,
Коментари Харесай

Милен Велчев: 940 лв. минимална заплата? Едва ли

На мен ми наподобява прекомерно амбициозно, само че в случай че изчисленията покажат, че инфлацията е толкоз, че да наложи едно такова нарастване все още на взимане на решение, то не можем да оставим хората с ниски заплати да мизерстват, до момента в който цените не престават да порастват. Това разяснява пред bTV някогашният министър на финансите Милен Велчев по отношение на предлагането на финансовия министър Росица Велкова за растеж на минималната работна заплата до 940 лева за година.

" Няма непосредствена заплаха нито за валутния ръб, нито за курса на лв. по отношение на еврото, нито даже за способността на България да финансира бюджетния си недостиг и изплащането на падежиращия към този момент дълг ", съобщи още Велчев.

„ Доколкото знам, отчетът на финансовия министър се отнася за предстоящ интервал от към четири години и го разбирам по този начин, че „ алената лампичка “ би трябвало да светне в този момент, а не след две години, когато има възможна заплаха от сериозна бюджетна неустойчивост. А в този момент с цел да могат да се вземат ограничения “, добави той.

Той сподели, че чака някои компании да имат усложнения, в случай че се запазят високите цени на електричеството.

„ Надявам се, че те последователно ще се възстановяват. Затова е значима и либерализацията на пазара, тъй като това ще докара до по-добри пазарни условия за всички “, сподели Велчев.
ЧЕТЕТЕ ОЩЕ
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР