На магистрала "Хемус" между тунелите Витиня и Ечемишка всички съоръжения

...
На магистрала "Хемус" между тунелите Витиня и Ечемишка всички съоръжения
Коментари Харесай

Експерт бие тревога: Съоръжения на магистрала Хемус плачат за ремонт

На автомагистрала "Хемус " сред тунелите Витиня и Ечемишка всички уреди са за ремонт, сигнализира инж. Петър Кичев от камарата на инженерите. "Не мога да кажа, че са рискови, само че има известна доза риск ", сподели още специалистът.
Той обърна внимание на виадукта край Бебреш. Според него оголени арматури и паднали бетони, каквито се виждат на този мост, са неприемливи. При съществуването на такива проблеми те би трябвало да бъдат затворени, предизвести експертът.
Според инж. Кичев заради нападателната среда, с която се обработват пътищата зимно време, се постановат поправки през няколко години на тези уреди. Той е безапелационен, че сега няма място за терзание и мостът е сигурен. Според него не може да се прави съпоставяне с нещастието с моста в Италия, защото структурите на двете уреди са тотално разнообразни. Той увери, че у нас има надзор върху сигурността на мостовете и те навреме се ремонтират, в случай че това е неотложно.
Припомняме, че на 15 август министър председателят Бойко Борисов изиска да се ремонтират всички мостове по едно и също време. Според министъра на районното развиване и благоустройството 17 моста в България са в неприятно положение.
"Миналата година отремонтирахме 7 мостови уреди по „ Хемус “ и по „ Тракия “, сега 5 планово правим, само че нямаме обезпечено финансиране ", сподели министър Нанков и се оплака, че водачите, когато минават по мостови уреди, подлагали на критика властта, че нищо не прави за мостовете, а не виждали служащите, които работели долу, в главните на колоните.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР