На летищата в Обединеното кралство цареше хаос, след като сривове

...
На летищата в Обединеното кралство цареше хаос, след като сривове
Коментари Харесай

Закъснения на летищата във Великобритания след срив на електронните портали

На летищата в Обединеното кралство цареше безпорядък, откакто сривове в системата за електронно издаване на паспорти задържаха с часове идващите в страната, съобщи Агенция Франс Прес.


Това се случва в натоварения уикенд, в който банков празник в понеделник съответствува с учебна почивка.

Двете съществени лондонски летища - Хийтроу и Гетуик - бяха измежду засегнатите.

От Хийтроу обявиха, че " работят в тясно съдействие с граничните служби ", които ръководят електронните портали, " с цел да оказват помощ за допустимо най-бързото разрешаване на казуса " и са изпратили спомагателен личен състав.

Министерството на вътрешните работи съобщи, че Граничните сили имат " постоянни проекти " за изпращане на свои чиновници, които да оказват помощ за понижаване на времето за очакване.

По данни на държавното управление в 15 въздушни и железопътни пристанища в Обединеното кралство има над 270 електронни портала, налични за английски жители, жители на Европейски Съюз над 12-годишна възраст, както и за притежатели на паспорти на няколко други страни, като Австралия и Канада.

Вечерта Министерството на вътрешните работи заяви, че казусът е позволен.

" След техническа щета на граничната система, която засегна идващите в Обединеното кралство, можем да потвърдим, че всички електронни портали към този момент работят обикновено ", съобщи то.

Закъсненията се появиха, откакто английската самолетна компания British Airways анулира десетки полети през летище Хийтроу в четвъртък и петък след зародил механически проблем.

Днес се образуваха дълги опашки и в Дувър, главно пристанище за фериботи до Франция в югоизточната част на Англия, заради проблеми с осведомителните технологии при френския паспортен надзор.

Пристанище Дувър заяви в Twitter, че техническите проблеми са отстранени и че междинното време за очакване е намаляло до 30-45 минути спрямо 90 минути по-рано денем. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР