На летен тренировъчен лагер в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ е руският

...
На летен тренировъчен лагер в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ е руският
Коментари Харесай

Руският отбор по ски алпийски дисциплини на летен лагер в „Камчия“

На летен подготвителен лагер в Санаторно-оздравителния комплекс „ Камчия “ е съветският народен тим по ски алпийски дисциплини, воден от Алексей Горлачев – занаятчия на спорта от международен клас.

„ Подготвяме се за зимния спортен сезон, в който ще се организира основният старт на Световното състезание по ски алпийски дисциплини, Купата на Европа и други мeждународни надпревари. Отборът ни е в главния си състав – с водещите спортисти, които са и огромни очаквания в идния 4-годишен олимпийски цикъл. Мога да кажа, че интензивно се приготвяме за Олимпийските игри в Пекин 2022 година “, описа треньорът Алексей Горлачев, самият той участник в Зимните олимпийски игри в Солт Лейк Сити през 2001 година като играч по бобслей и едноместна шейна.



Сред главните критерии за подготовката на олимпийските очаквания в „ Камчия “ са отличните условия за възобновяване, прелестната спортна база, съхранената природа и близостта на морето.

„ За първи път сме в „ Камчия “. Условията са доста положителни. Тук всичко ни харесва “, показа Анастасия Силантиьева – призьор на младежките олимпийски игри и участник в Олимпийските игри в Пьонгчанг през 2018 година



За Рината Абдулкаювома - победител в Младежките олимпийски игри в ски алпийски дисциплини, тренировките в „ Камчия “ са и отлична отмора на море. „ Режимът ни включва: ставане заран, зарядка, работа по баланс, плаж, по-късно е първата ни подготовка за деня, още веднъж плаж и отдих, а по-късно и втора подготовка. Получават се наситени, хубави дни. Чудесно е, че има море. А също ми харесват тренажорите във фитнес залата и залата за гимнастика. Всичко е доста хубаво! “, споделя шампионката.

Едно от най-интересните подготвителни извършения, което скиорките извършват в „ Камчия “, е карането на ролери. „ Това е част от подготвителния развой, когато няма сняг и ски, споделя треньорът им. Движението при ролерите е сходно с това при ските – това е така наречен суха подготовка, която е ориентирана да сътвори двигателна „ памет “.



През предходната години в „ Камчия “ организира лятната си подготовка и съветският юношески тим по ски, който е предложил отличните условия на „ Камчия “ – с съвременни фитнес и тренажорни зали, басейн с олимпийски размери и отлични условия за възобновяване на спортистите. „ Ако проектите и опциите ни разрешат, на драго сърце ще идваме да упражняваме още веднъж тук “, приключи Горлачев.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР