На Лазаров ден се проведе и благотворителен концерт на незрящи

...
На Лазаров ден се проведе и благотворителен концерт на незрящи
Коментари Харесай

Благотворителен концерт помага на незрящи певци

На Лазаров ден се организира и благотворителен концерт на незрящи артисти под надпис „ Различното твори чудеса “. Той се провежда от фондация „ Старт “ в поддръжка на основаването на конкурс за реализатори с увреждания, който да се организира дружно с едноименния фестивал „ Надмощие на духа “.

Основна цел на концерта е да обезпечи средства за присъединяване на незрящите артисти на интернационалните музикални състезания в границите на фестивала за хора с увреждания „ Надмощие на духа “.
Стефка Джонева, шеф на Фондация „ Старт “, уредник на концерта: Този път желаеме да е по-различно. Да не е единствено фестивал, а да има конкурс, да могат да се състезават участниците. Те са ми го подсказаха. Целта ни не е да се правят оценка по симптом на увреждане, а по симптом „ гений “.
По думите на уредника Стефка Джонева, потребността на хората с увреждания и на тези без, да се изявяват на сцена е идентична. И е належащо някой, да им даде опция за това.
Моника Методиева, 20 години : Излизането на сцена носи страст, която съгласно мен всеки човек, би трябвало да изпита. И всякога е друга. Никога не една и съща и неповторима.
Една от участничките в концерта е Моника Методиева. Тя е на 20, и пее още от първи клас, а осъществяването й на " Охридското езеро " накара публиката да притихне.
Моника Методиева, 20 години : За състезанието, бих желала там да бъде водещ гения, а не това, че имам някакво увреждане, тъй като аз самата не го считам за такова. И мисля, че и другите би трябвало да го възприемат по този начин.
Организаторите от фондация „ Старт “ са безапелационни – най-бързият и елементарен метод за интеграция на хората с увреждания са музиката и изкуството. Те насочат зов за поддръжка, към всички, които не са безучастни към хората в неравностойно състояние. Допълнителна информация, може да бъде открита в интернет на уеб страницата на фондацията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР