На кръгла маса в НСА президентът Румен Радев представи инициативата

...
На кръгла маса в НСА президентът Румен Радев представи инициативата
Коментари Харесай

В НСА се проведе кръгла маса на тема Спортът, децата и бъдещето

На кръгла маса в НСА президентът Румен Радев показа самодейността за насърчаване на физическата интензивност измежду децата и младежите в България

В Национална спортна академия " Васил Левски " се организира кръгла маса " Спортът, децата и бъдещето ", проведена от публичния съвет " Физическо образование и спорт " към президента на Република България-Румен Радев и под егидата на президента.

Целите на форума бяха да се посочат ефикасни способи за възстановяване на здравния и психическия статус на младите българи, по какъв начин да се избегнат нездравословните фактори и да се подобрят изискванията за развиването на всеобщия спорт.

" От развиването на всеобщия спорт и патриотичното образование зависи дали България ще бъде конкурентноспособна нация в бъдеще. Това включва както демографията, здравословния метод на живот, образованието, по този начин и високите технологии и науката у нас. Ако желаеме да имаме здрава, трудоспособна нация, ние би трябвало да влагаме извънредно доста в профилактиката и в спорта. Това ще сътвори предпоставки и за понижаване на финансовите запаси, отделяни за лекуване на болести " - акцентира президентът Радев.

Във встъпителните си думи ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев изрази удовлетворението си, че взетото решение на първия Съвет за осъществяване на тази кръгла маса към този момент е реалност. " Самата тема, която е препоръчана за разискване и за възможното взимане на решения за следващи дейности, слага пред нас много съществени настоящи проблеми, свързани с физическата правоспособност на децата. Ние нееднократно сме провеждали такива прояви и няма по-логично тя да се организира тук в НСА - главният учебен център в региона на спорта " - съобщи проф. Гешев и добави, че се надява теоретичните насоки от кръглата маса да се пренесат и в практиката.

В рамките на форума водещи специалисти в региона на логиката на психиката, медицината, педагогиката, физическото образование и спорта показаха информация за утежняване на здравния статус измежду децата, произлизащо от обездвижване и понижаване на физическата правоспособност на учениците. Акцент в отчетите беше възходящата заплаха от основаване на взаимозависимост към осведомителните технологии. Бяха показани положителни практики от други страни в Европа и света и способи за поощряване на спорта измежду децата.

По време на полемиките президентът Румен Радев разгласи старта на своята нова самодейност " Спортувай с Президента " за поощряване на физическата интензивност измежду децата и младежите в България. Тя има за цел построяването на мрежа от партньорства с учебни заведения, спортни организации, институции, родители, които по думите на президента, играят водеща роля за възстановяване на физическия и здравния статус измежду младите. Президентът прикани всички дружно да обединят старания за здравето и физическата интензивност на децата.
 Кръгла маса в НСА с президента на България
Кръгла маса в НСА с президента на България

Във форума ще вземат присъединяване членовете на Обществения съвет " Физическо образование и спорт " към Президента
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР