На Конгреса преценихме ситуацията в страната и ролята на БСП

...
На Конгреса преценихме ситуацията в страната и ролята на БСП
Коментари Харесай

Вигенин с позиция защо Конгресът отхвърли оставката на Нинова

На Конгреса преценихме обстановката в страната и ролята на Българска социалистическа партия по тази причина да имаме обществен бюджет. Отхвърлихме оставката на Корнелия Нинова, с цел да не се занимаваме идващите два месеца с лидерския въпрос. Тази позицията изрази пред Българска национална телевизия Кристиан Вигенин, който счита, че Българска социалистическа партия е общественият дирек в ръководството.

  " Конструктивна роля в ръководството – това е значимото. Делегатите демонстрираха мъдрост. Кандидатурата на Корнелия Нинова предизвести изхода " - по този начин той изясни, че кандидатурата на Крум Зарков не е получила нужната поддръжка

. " Крум Зарков беше 4 години в Българска социалистическа партия, по кое време разбра, че водачът е проблем. Подавам му ръка да се върне, тъй като е член на Българска социалистическа партия в Народното събрание ". По думите на Вигенин фиксацията в Нинова не води до значителните леви политики, за които Българска социалистическа партия упорства от години, когато беше в съпротива.

" Лидерът на партията не може да е единственият проблем. Няма ги самодейностите в Българска социалистическа партия, ние сме екипна партия. Сега има чуваемост да променяме посоката и то с причини " - натъртвайки, че се прави лява политика и това е очевидно в най-социалния бюджет, който разгласи вицепремиерът Асен Василев.

Българска социалистическа партия и президентът са изразители на смяната. Има напрежение, само че това е обикновено - заключи Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия след извършения Конгрес, и по какъв начин събитието съответства с встъпването на служба на президентската двойка Румен Радев и Илиана Йотова за втория мандат. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР