На конференция за съвременната контрацепция и по-добро качество на живот

...
На конференция за съвременната контрацепция и по-добро качество на живот
Коментари Харесай

Евростат: България е трета по брой аборти след Армения и Грузия

На конференция за актуалната контрацепция и по-добро качество на живот за дамите ръководителят на Българското сдружение по акушерство и гинекология проф. Асен Николов означи, че страната ни е отличник в Европейския съюз по брой прекратени бременности.

 

В международен мащаб всяка година се правят към 73 милиона провокирани аборта. Данните сочат, че от 1960 до 2000 година абортите са повече от ражданията. След това броят на абортите спада, само че понижава и раждаемостта, сподели проф. Асен Николов.

 

Той акцентира, че абортите постоянно провокират нежелани реакции и гинекологични затруднения, които биха могли да доведат до неспособност за зачеване или нараснал риск при бъдещо раждане. От думите на шефа на СБАЛАГ " Майчин дом " проф. Иван Костов стана ясно, че в България едвам 3 от 100 дами одобряват орални хормонални контрацептиви срещу нежелана бременност.

 

Това е към 8 пъти по-малко спрямо останалите страни в Европа и в Съединени американски щати, където процентът е към 25. Проф. Костов означи още, че над 1 милиарда двойки по света употребяват всекидневно някаква контрацепция, само че към момента човечеството е надалеч от упованията на СЗО.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР